Inomhusaktivitet

På grund av uteblivet finväder idag så ställdes viss utomhusaktivitet in…. 

Inget dåligt väder men….

Att det inte finns något dåligt väder, bara dåliga kläder är väl ett allmänt känt och vanligt uttryck. Kan man ändå undvika att vara ute vid dåligt väder (om det nu finns dåligt väder), så behöver man ju inte testa sina kläder. Det kanske är det allra bästa alternativet? Det tyckte i alla fall jag och Hasse idag och valde inomhusskruvning istället för att leka hårdingar i regn o rusk. Fryser man finns risk att man är oeffektiv och det har vi inte tid att vara nu. Vi har ju ändå planerat för att ha denna möjlighet, så varför inte utnyttja den?

Regn och rusk ute…
Visst ser det väl mysigare ut där inne än ute i regnet?

Jobb med pannan

Så istället för att fortsätta med flisfickan, så gick vi in i pannrummet och fokuserade på pannan idag. Först så var det dags att placera pannan där den ska vara. Det var inte ett helt lätt jobb, det var tungt och tog tid men till slut så hamnade den där den ska vara. Vi hade hjälp av två paldragare och till sist fick vi hjälpa av ett kedjespel. Sen flöt allting på väldigt bra, stenarna lyftes in i pannan, rökgasfläkt monterades, askskruven kom på plats, nytt hål i vägen etc etc…. Allting går nästan lite för bra, undrar vad lurt som är på gång…. Aja man ska väl vara glad och nöjd när man kan, och inte oroa sig för vad som kanske kommer gå snett imorgon..

Att flytta pannan fram och tillbaka var lätt, det var värre att vända den. Vi behövde snurra den en fjärde dels varva för att komma rätt.
Nästan på plats.
Det är en del grejor som ska dit, tur att det finn gott om utrymme runt omkring.
Ett inte helt ofysiskt arbete var att lyfta in de keramiska stenarna i pannan.
Här ställs stenarna på plats.
Efter de stora stenarna så var det dags för fem varv lite mindre. Jag har tyvärr ingen bild på hur det blev, men det blev bra.
Titta där syns det att även jag jobbar litegrann. Foto: Christin
En massa hål ska göras i väggen, här är nummer ett.
Titta så bra det blev.
Så här ser det ut om man tittar in i gluggen. Här ska flisen in.
Det blir mer och mer grejor som kommer på plats. Snart har vi fyllt allt tomrum.

Snart är på torsdag

Snart flyttar det in kvigor i våran fina nya djuravdelning. Nu vet jag när snart är, det är på torsdag. Det gör alltså att vi nu har en definitiv deadline när det måste vara klart att ta emot djur och den är på torsdag. Om jag har hängt med rätt så är det inte (jätte) mycket kvar där nu. Det är nu bäddat åt dem med halm och nu saknas det bara lite plankor så är kvigorna välkomna. Händer inget konstigt så borde det kunna bli klart hyffsat skapligt imorgon.

Nybäddat
Snart så….
Gammalt blir nyare. Med lite kallgalv slipper vi i alla fall se rosten.

Snart slut på veckan

Snart är det inte bara torsdag, snart är den här veckan slut, vad fort det går. Jag har lite dålig samvete över att jag igår skrev om vad alla förutom frun gjorde igår. Det betyder absolut inte att hon inte gör något, men just nu är våra barn hemma från förskolan och just nu passar det bäst att hon är hemma med dem.

Här passar hela familjen på att inspektera en del av dagens arbete under kvällspromenaden.