Nu är det helg

eller det kanske det inte är än, det är ju bara fredagskväll än så länge. Helgen börjar kanske inte fören på lördagen? Men brukar man inte säga att nu är det helg när man går hem på fredagen? Det är ju långt ifrån alla som ”tar helg” bara för att det är helg i kalendern, många sliter ändå. Jag själv har faktiskt tagit helg flera helger i rad nu.

Lediga helger

Under den delen av året som det inte är högsäsong på (ca oktober t.o.m. februari) gör vi bara det nödvändigaste på helgerna. Det brukar var mest djurskötsel, men även annat. Planen i år vara att vi skulle ta varannan helg i lagården, ena veckan den äldre generationen och andra den yngre generationen. Planen är än så länge bruten och den äldre generationen har tagit alla helger. Även om jag känner mig lite kriminell när andra jobbar och inte jag, så njuter jag av att vara med familjen så mycket det bara går.

Djuren tar inte helg….
Nu har avelstjurarna fått flytta in i ny avdelning och får avnjuta helgen som ny flyttade.

Full fart ändå

Yes, det är full fart ändå, det bli aldrig riktigt lugnt med två småbarn och två hundar. Helgerna nu innan jul har gått i julens tecken mest och det har julfixats. Nu verkar det som att min fru lyckats lägga om Oliwia som vaknade och inte alls var sovsugen. Så jag tar och avrundar detta och hänger med henne litegrann. Trevlig helg allihop!

Under denna pandemi tid så har matsalen inte använts så flitigt, till det egentligen är till för i alla fall. Den har fått agera förråd och garderob istället… och gömställe för pepparkakshusen, det har Oliwia här märkt…..
Det tog inte lång tid förens det fattades dekorationer på pepparkakshusen….
Nån annan som funderat på detta? Svart rödfärg eller röd svartfärg? Svart är den i alla fall… Kul med sådana här varumärkes grejor….

 

Trevlig helg igen! Hoppas alla får en kanon helg hur den än spenderas!