Vad gjorde Länsstyrelsen här idag?

  1. Vi byggde ju lite förra året och jag vet inte om jag nämnt det tidigare (tror det), men vi har fått beviljat investeringsstöd för en del av det. Idag var Länsstyrelsen ute och kollade så att allt stämde och att vi inte fuskat genom att spendera pengarna på annat håll.

Bra knuff åt rätt håll

Säga vad man vill om bidrag av olika sort, men nu är ju faktiskt vårat samhälle uppbyggt på diverse olika bidrag. Då känns det direkt dumt att som företagare inte ta chansen att söka bidrag för det man kan. Det är andra gången vi söker denna sortens stöd och faktiskt andra gången vi får det beviljat. Inte alls dumt, det gör mycket att få ekonomisk hjälp utifrån vid investeringar. Investeringsstödet täcker ju absolut inte hela investeringen och ingen av dessa investeringar hade uteblivit om vi inte fått beviljat stöd. De hade ändå varit lönsamma, men dessa bidrag är definitivt en bra knuff åt rätt håll. Inte minst för den där likviditetens skull…

Skylten visar att vi fått hjälp med investeringen.

Rätt med kontroll

Är då Länsstyrelsen med och ser till att vi får pengar, så är det väl inte mer än rätt att de också kontrollerar det som gjorts? För jag antar att precis som med mycket annat, så fuskas det ibland med även detta. Därför tycker jag att det är bra att de är ute och kollar så att allt är rätt. Kontroll brukar ju oftast förknippas med något negativt, men har man inget att dölja är det väl positivt? Ibland kan ju kontroller vara kostsamma (genom tid och energi man lägger ner), men kollar man till våran timpenningen på vad vi (Christin, hon som gjort allt jobb) lagt ner på detta med ansökan och runt omkring, så är den inte alls dålig. Det är en riktigt bra timpenning till och med, kanske bland de bättre vi har….

Här kontrolleras en del av det vi fått beviljat stöd för. Foto: Caroline Larsson

Kontrollen

Jag var inte själv med vid själva kontrollen, det var mor och Carro som var med vid den. Vad jag förstod på dem så verkar kontrollen ha gått bra. Det borde den ha gjort, men man vet ju aldrig. Personalen från Länsstyrelsen är ju väl insatta när de dyker upp, så det borde inte vara några konstigheter. Vad jag förstått så kontrollerar de att investeringen är gjord som det är ansökt och att inte en del av budgeten helt plötsligt gått till något annat som tex en ny traktor eller maskinhall. Nu är i alla fall kontrollen gjord och eftersom att vi varken byggt maskinhall eller köpt ny traktor borde det inte vara några problem….. Nu hoppas vi att det bara är att vänta på utbetalningen.

Här är vad vi sökte och fått beviljat för:

Spannmålslagring
Ombyggnad av tork
Ny djuravdelning

Kul att det finns pengar att söka som främjar utvecklingen av lantbruksföretag! 

 

Sidospår:

Här är väl ett tvättäkta sidospår. Det är lite intressant att kolla å alla spå i snön och fundera på vad som har hänt tycker jag. Här vet jag vad som har hänt, det är jag som gjort spåren. Jag kom farande med 936:an och stora Metsjön (tom) när jag helt plötsligt fick trycka på bromsen. Lite dumt så låser den då alla hjulen och kärran far förstås sidled i det hala väglaget. Det hela gick bra och även om det är bra brant slänt så var det bara att åka vidare. Det hade inte varit snyggt att lägga den på sidan där.. Då hade det nog blivit lit spår i våran raps….