Full styrka igen

Idag är första dagen som vi var hela ordinarie arbetsstyrkan för i år, sist vi var det var någon gång innan jul.

Förskola igen

För första gången sedan dagissjukdomar och julledighet har hållit antingen mig eller Carro hemma, så var vi idag alla fyra på jobbet idag. Barnen återvände till förskolan (heter ju egentligen inte dagis längre….) idag igen för första gången på ett bra dag. Det firade vi med att båda barnen vaknade 04:08 och deklarerade att de inte ville åka till förskolan. Sen var det full cirkus hemma, men det var till slut två förväntansfulla och lyckliga barn som åkte till förskolan. Jag förstår dem att det inte är lätt att helt plötsligt ändra vardagen sådär, men det verkar som att de hade det bra på förskolan idag. Båda verkar se fram emot att åka dit imorgon, det känns väldigt skönt!

Från att barnen varit hemma till att de ska till förskolan är en stor omställning, inte bara för barnen.

Alla fyra

Ja, idag var vi ju som sagt var alla fyra ute och jobbade idag igen. Nu rackarns kommer det att börja hända grejor igen. Att vi nu är alla fyra igen betyder att en del rutiner nu ska ändras. Arbetsuppgifter ska skiftas och rent teoretiskt ska det finnas utrymme för att fler jobb ska utföras. Tanken är ju att det är Christin och Carro som ska sköta djuren i första hand och nu när vi inte varit ful styrka har det skiftat litegrann från dag till dag. Att rutinerna nu skiftas märktes redan idag. Jag var tillexempel för första gången på ett bra tag inte med och skrapade och ströade. Det ska ju egentligen inte göras förens imorgon, men pga av särskilda omständigheter gjordes det idag.

Där i mörkret gömmer sig Carro, eller egentligen så stänger hon ut djur från skrapgången.
Sedan skötte Christin och Janne skrapning och ströning. Medans jag for runt och gjorde massa annat viktigt.
Kvigorna i väntar på att få komma ut igen, men det ser inte ut som att de har bråttom ut…

 

Kul och smidigt

Det är dels roligt att vi är full styrka igen, men det är också väldigt smidigt. Ett av de viktigaste rummen där viktig information diskuteras och delas med varandra och beslut tas är vårat personalrum. Då är det väldigt smidigt att vi alla är där samtidigt, så att alla har samma info och spelplan. Det är annars lätt att något missar att nå ut till någon, i tron om att det har nått alla. Det är ju väldigt irriterande att få höra; ”det sa vi ju” eller ”det kom vi ju överens om”, sen visar det sig att man inte var med när det kom överens om. En typiskt kommunikationsmiss som jag inte tror är ovanlig. Därför är det bra när alla närvarar runt lunch och fikabordet.

Idag var även första dagen av årets upplaga av N-sensorkonferensen, som i år är lite annorlunda. Där jag och farsan deltog. Mer om detta senare.

Imorgon kommer Länsstyrelsen hit och kollar lite så att vi har skött oss. Mer om detta med senare.