Tillbaka i tjänst

Denna vecka är det inte bara min fru som gjort comeback på jobbet. Även Schäffern är nu tillbaka i tjänst. 

Rivstart

Schäfferns lugna tid i verkstaden är nu över, nu får den återigen bekänna färg. Det blev lite av en rivstart på pensionärslivet för den. Den kommer nog inte få bli pensionär trotts allt, den är alldeles för bra för att stå och samla damm mest av tiden. Särskilt nu när den fått lite kärlek i verkstaden. Idag behövdes den i ett av utrymmena där endast den kommer in, det var utgödsling hos tjurarna som stod på schemat. Bra timing då att den blev klar i morse.

Här är Schäffern ensam om att komma in. Den har alltså gjort sig själv lite oumbärlig här på gården.

Inte lugnt ändå

Trotts att den har stått länge i verkstaden och det har funnits gott om tid för att greja med den. Så blev det ändå stressigt på slutet. Vi har väntat på lite reservdelar som dök upp igår och idag skulle den igång. Så det blev faktiskt lite stressigt för att hinna med en deadline som egentligen inte var planerad när den flyttade in i verkstaden. Konstigt att det nästan alltid är lite stressigt i slutet. Nu är den i alla fall i topptrim och i bättre skick än innan den gick sönder. En del funktioner som har försvunnit på vägen och inte varit prioriterade är nu igång igen.

Här är det nära att den är redo. I väntan på delar kan man ju alltid putsa rutor.
Det sista vi väntade på var en ny Combispak till lyse/blinkers/tuta. Blinkersfunktionen var kaputt. Det var även lite strul med elen, men nu fungerar allt.
Vid 08:00 i morse var det bara ratten och lite el som fattades.
09:00 var den helt redo för strid igen.

Ersättaren får jobba

Man kan konstatera att Schäfferns ersättare (i allt förutom där det är trångt) har fått gå en hel del sedan den kom hit. Det är ju så att den inte bara tar över arbetsmoment från Schäffern, den bänkar även våran lastartraktor (Fendt 514) en hel del med. Sedan Holländaren kom hit dagen innan nyår, så har den nu gjort 140 timmar här. Vi börjar nu gissa hur många timmar den kommer att ha gått när den varit här ett år. Det borde inte orimligt vara över 1000 timmar.

Här jobbar Schäffern och Holländaren ihop.

 

Den går nästan varje dag, så det är klart att timräknaren tickar. Än så länge trivs jag väldigt bra med denna maskin, hoppas det inte ändrar sig.

Tack för bilderna frun och mor.

Sidospår:

Man får inte skjuta ”Lille Skutt”

Ibland gör jag bort mig, munnen hinner liksom före hjärnan ibland. Så var det igår när jag hämtade barnen på dagis. På vägen hem ville Wilhelm åka förbi ett vetefält, så det gjorde vi. Där gick det ett gäng rådjur som Wilhelm tyckte att vi skulle skjuta. Jag förklarade helt pedagogiskt att det inte är jakttid på dem nu så det fick vi inte. Då frågade han om man fick skjuta hjort nu. Dovhjortar får man skjuta nu sa jag. Sen fortsatte jag med vad som är tillåtet att skjuta nu, helt i utbildningssyfte. Grisar, älg och Lille Skutt (någon på ett humorprogram kallade hare för det och det fastnade hos mig) sa jag …. Samtidigt som jag sa det där sista kom jag på mig själv, inte alls så smart eller pedagogiskt sagt… Det blev helt tyst i bilen på båda barnen, båda barnen gillar Bamse och vet mycket väl vem Lille Skutt är. Jag blev självklart orolig över hur reaktionen skulle bli på att pappa sagt att man fick skjuta en sagofigur…. Som tur var så löste det sig bra och jag fick direkt en genomgång i att man inte alls fick skjuta Lille Skutt eller Bamse eller Skalman eller Katten Jansson eller Husmusen etc etc. Självklart var det helt rätt, alla dessa varelser är helt fredade! Hoppas att detta inte ger dem men för livet…