Kalven mår bra

För en vecka sedan skrev jag om vårat första bakslag denna kalvningssäsong. En kalv vi först fick hjälpa att komma till världen och sedan att komma igång med livet. Även om det för en vecka sedan såg positivt ut var jag inte säker på hur det skulle gå. Nu kan jag med glädje säga att det har gått bra och att den är pigg, kry och minst lika stor huligan som de övriga kalvarna.

Skönt när det går bra

Det är ju alltid skönt när det går bra med saker. Särskilt när det såg mörkt ut från början, men gick bra till slut. Så var det med denna lilla krabat. Även om man självklart hoppades att det skulle gå bra, så såg det i ärlighetens namn lite mörkt ut i början. Då gjorde den inga resningsförsök överhuvudtaget och man funderade på om den någonsin skulle klara det. Hur som helst så gjorde vi vad vi kunde för att den skulle komma igång, och det gjorde den. Den är nu med i kalvgänget och det märks inte alls på den att den behövde hjälp i början.

Här ligger stjärnan och tar igen sig.
Han reser sig själv
och diar själv, utan problem
Han rör sig absolut utan hjälp. Här studsar han vildast av dem alla.
Någon sekund senare…

Skönt och roligt att kunna rapportera att det har gått bra! Kan även rapportera att kalvningarna i övrigt flyter på bra med. Nu har 27 kor av 58 kalvat och vi har 29 pigga kalvar. Vi är alltså nästan halvvägs på kalvningarna och har två kalvar plus. Nu hoppas vi att det fortsätter att gå bra.

 

Årets första tvillingpar. Denna ko fick tvillingar som klarade sig även förra året.

För övrigt…

så är det lite mycket nu känns det som. Samtidigt som säsongen snart är igång och allt behöver göras i ordning, så är ju frun sjukskriven med sin hand. Det ihop med att barnen bara hinner vända på förskolan, innan de måste vara hemma o friska på sig gör att jag inte kan jobba fullt så mycket som jag skulle vilja. Det är ju helt enkelt så det är, men det sliter lite extra på en, även om det är underbart att vara med sina barn.

En av sakerna som ändå har gjorts är att det har städats upp lite mer på gården. Den här högen med utsorterade stenar fick flytta nu innan den legat ett år och någon på någon myndighet får för sig att det är ett stenröse…. Skulle vara fruktansvärt opraktiskt att ha ett stenröse mitt på gårdsplanen.
Farsan skötte städningen medans jag hämtade barn på dagis. Stenarna ska användas bland annat till stensilar i diken.
Det blev väl inte så dumt?