Städning

En liten negativ sak med att det ofta är full fart, är att det lätt blir lite rörigt och stökigt ibland. Att städa undan på ett 100 procentigt sätt kanske inte alltid händer direkt. Man städar undan det som är i vägen där det är mest i vägen, men det blir lite i vägen någon annanstans. Idag har vi i alla fall städat på ett väldigt nära 100 procentigt sätt, i alla fall tills vi var tvungna att sticka iväg på annat…..

Spår efter bygget

Vi byggde ju en del förra året, och då blir det ju lätt lite grejor över som inte går åt. Dessa grejor behöver ju ta vägen någonstans. Denna någonstans har jag och Janne idag städat och sorterat. Det rörde sig om saker som ska skickas tillbaka som blev över, saker som man tror är bra att ha framåt (men som troligtvis mest kommer ligga o skräpa och vara i vägen någonstans), diverse andra grejor och skräp som helt enkelt borde ha kastats för längesedan.

Här står mest grejor från förra årets byggnationer. Mycket grejor som tar onödigt mycket plats. Någon slags uppstädning var absolut på sin plats.
Det är inte helt färdigt än, men nu ser det i alla fall ut så här. Visst ser det lite bättre ut? Nu är det i alla fall ett utrymme som går att nyttja bättre.

Lite konstigt, men ändå inte..

Visst är det lite konstigt att det blir stökigt? Varför sorterar man inte upp saker ordentligt från början? Då slipper man ju det sen. Anledningen är ganska enkel, just när sakerna plockas undan finns tusen andra saker som ska göras samtidigt. Därför så blir det inte sällan någon slags panikstädning för stunden. Det fungerar ju bra för stunden och det värsta av problemet är ur världen. Städa lite mer ordentligt kan man ju göra sen när det lugnat ner sig. Jag tycker inte att det är en helt dum lösning, även om det ibland känns lite konstigt. Frågan är bara när det lugnar ner sig? Idag blev det i alla fall städat en del, men det finns fler utrymmen att städa det kan jag lova.

Båda våra små lastare fick jobba idag.
Denna ska tillbaka till Canada om jag förstått rätt. Den passade inte riktigt där den skulle sitta.
Paldragaren är en fruktansvärt bra hjälpreda vid städning. Vi kommer nu att gå över till mer och mer pallsystem för att hantera grejor.

Vete:

Nu börjar vetet bli av med sin tråkiga gul-bruna färg och grönska. Det skapar helt klart en positiv känsla i kroppen.

Jag kan även meddela att vi nu har levererat all våran raps. Det innebär att jag snart har ett resultat på förra årets rapsskörd. Spännande!