Vi tar det imorgon istället…

Hur tråkigt uttryck är inte det?! Ett av världens tråkigaste tycker jag. För säger man så, så betyder det att man skjuter upp något till morgondagen och det gillar jag inte alls. Ändå får jag ibland ta till det uttrycket. Jag tänkte att jag skulle skriva om sista delen i huvudgivan av kväve till vetet, men nu är jag lite trött och snurrig i huvudet. Jag vill vara lite klar i skallen när jag skriver om den, så vi tar det imorgon istället. Det är ju fresten bara fyra minuter kvar tills imorgon nu, så lite senare imorgon får det till och med bli.

Gick bra

Jag kan däremot säga att det gick bra att kasta ut det sista kvävet i huvudgivan. Detta trotts att även andra saker har fått hopp emellan idag. Nu är det ändå klart och det är ju alltid skönt när man blir klar med ett moment. En av sakerna som hoppade in emellan och störde lite, vara att det var dags att byta hydraulslangar till storbalssläpet. De började bli lite dåliga, så bättre att byta dem innan de går sönder. Vi brukar ju även använda detta släpet till att köra gödning på när vi ska en bit ifrån gården. För att dagen skulle flyta på bra, så fick vi ändra lite och köra med dumpern istället. På det sättet behövde inte gödningsspridningen stå stilla när släpet var tillfälligt slanglöst.

Nya färska slangar!
Full spridare och full dumper räcker ett tag i alla fall. Blir nån extra runda mer än med storbalssläpet, men det rullade i alla fall.
Till kvällen fick vi ändå sätta dit de nya slangarna för vi var tvungna att hämta halm till morgondagens ströning hos djuren.
Vältningen fortsätter också enligt plan och går åt rätt håll.

Nu ska jag sova. Det är inte alls så tokigt att göra, särskilt inte när man är trött i huvudet. Det där med kväve hit o dit tar vi imorgon (senare idag) istället… God natt!