Nu är det mycket som rullar

Att det är full fart brukar jag ofta höra mig själv säga, och jag vet att jag skrivit det minst många gånger här på bloggen. Det är oftast ingen lögn att det är full fart, för det är så vi trivs här. Är det inte full fart så skapar vi full fart helt enkelt. Det är bara olika nivåers full fart, just nu är vi inne i lite fullare fart och det händer mycket.

Hinna med

Eftersom att det nu är full fart inte bara på begränsad tid på dygnet utan dygnet runt på flera fronter, så kanske det råkar dröja ett litet tag mellan blogginlägg. Det är inte för att det inte händer något utan tvärtom, det kanske händer för mycket för att jag ska hinna skriva något. Jag tror att jag kommer hinna skriva, men man vet aldrig. Jag har nu nyss kommit hem ( 14:57) och ska alldeles straxt gå och lägga mig för att orka med att jobba ett litet nattskift. Det som händer mest just nu är hästfoderproduktion åt kund, men även mycket annat.

Paketera hästfoder åt kund tar mycket tid just nu.

Man vet aldrig riktigt vad som händer

Nej, just nu är det mycket omkastningar i planeringen, det händer saker hela tiden som påverkar vad som ska hända. Som (nästan tjatigt) vanligt är det vädret som mest påverkar, men även andra faktorer. Här kommer en liten beskrivning om hur ett arbetspass kan se ut just nu:

Vi håller just nu på med att leverera vete så mycket som bara går. Det skulle egentligen ha varit tomt nu, men det är det inte riktigt än. Så klockan 06:30 öppnade jag portarna så att det skulle vara redo för första bilen.
Sen lastning av första (utav fem) bil och släp.

Sen var tanken att jag skulle passa på att vila lite under dagen mellan bilarna för att kunna köra nattskift på en av våra plastare. Press och två plastare var iväg och körde. Istället så hamnade jag här

under en plastare. En av våra plastare gick lite sönder och det var dags för givarbyte av en vinkelgivar. Det fick jag roa mig med istället för förmiddagslur.
Så ser in del av givaren ut.
Givarbytet var snabbt, fästa kabeln och skydda den inte lika snabbt…

 

Sen blev det hem igen o se till så att utlastningen av vet gick bra.
Typiskt så kom det två bilar på en gång…
Efter lite annat strul så var det ett tu tre dags att hoppa på nattskiftet och njuta av denna vyn.
Mitt åk för natten.
Ett av nattens beting.
Sen blev det full fart genom hela natten.

sen blev det morgon och ljust igen. Det hann faktiskt även bli mitt på dagen innan vi stannade detta arbetspass. 

Detta var ett hyffsat normalt arbetspass för den här tiden. Nu är det bäst att jag går och sover så att jag orkar med natten, jag har ju visst råkat missat lite sömn…