Tur med vädret

Idag har vi haft turen på våran sida och alla större lokala skurar har gått vid sidan av oss. Allt har alltså kunnat rulla på enligt planen utan väderavbrott, varken halmpressning eller tröskning behövde stanna upp. Det fanns även en plan för eventuellt/förväntat regnavbrott, men den behövde aldrig användas. 

Tur

Även om vad som påverkar vädret kanske inte är tur, så tänker jag kalla det för det och jag tackar den för att den var på vår sida idag. Väderprognosen varnade för lokala skurar idag, och visst var den rätt, men som tur var så höll de sig undan från våra arbetsområden idag. Det gjorde att både halmpressning och tröskning rullade på nästan bättre än enligt plan idag. För i ärlighetens namn så hade jag räknat med skurar som skulle avbryta både pressningen och tröskningen, men som tur var så hade jag fel. Skurarna höll sig undan, men var väldigt nära. Det är en spännande bransch vi är i, där tillfälligheter och tur med vädret har så stor påverkan. Jag brukar ibland tänka på stackarna förr i tiden där tur med vädret var skillnad på liv och död, tur att vi inte är riktigt lika känsliga än så länge….

Regn runt omkring oss, men det stoppade aldrig oss. Spannmålskjutsarna gick för fullt mellan tröska och tork.
Här ligger det betydligt fler balar än om en lokal skur skulle ha passerat.. Då skulle det legat sura strängar här istället….

Mörka moln tär….

Något som får mig att bli lite stressad är när mörka moln på himmelen närmar sig. Oron och känslan av att det är ett avbrytande regn på väg är inte alls trevlig tycker jag, det är något som verkligen kan tära på mig. Vädret styr vi inte över, så det är ju inte mycket att göra mer än att åka med i båten och hoppas på det bästa, även om det inte alltid är roligt. Jag gillar inte alls uttrycket ”det bli som det blir”, men är det någonstans det passar så är det just när det gäller väder, för just själva vädret blir ju som det blir och vi kan inget göra åt det. Ändå så gillar jag verkligen inte oönskade skurar som närmar sig, det finns ju så många risker i ett regnmoln.

Även om mörka moln på himmelen är vackra, så tycker jag de för med sig en hel del obehag.

Apropå tur….

Så hade jag mer av den varan igår när jag kultiverade det som vi har struktur kalkat. Jag hittade en kniv på ett av fälten, och inte på det sättet som jag förväntar mig, fast i ett däck med punktering som följd. Utan den satt rakt ner i marken som att någon stoppat den där. I vanliga fall så känns det som att den skulle ha suttit i ett däck, men som tur var så var turen på min sida….

Där satt kniven. Mittemellan traktorns hjul gick den och satt där som att någon satt dit den.
Vass var den med, så tur att den satt åt rätt håll…
Vi får se vad morgondagen har att erbjuda, jag kanske bloggar lite om det här då…

Nu blev jag kalastrött och ska sova.