Vad händer nu då?

Med höstsådden avklarad så riktar vi nu våra blickar mot andra arbetsuppgifter och visst finns det en hel del att göra. To-do listan tar ju liksom aldrig slut, den bara fylls på med nya härliga grejor att göra. Som vanligt handlar det mest om prioriteringar, så vad händer nu då?

Hitta tillbaka till det ”vanliga”

Det kanske viktigaste vi nu har att göra är att hitta tillbaka det vanliga, då tänker jag mest på arbetstider. Från att vi började tröska i slutet på Juli fram tills nu så har det varit ganska så intensivt arbete varenda dag, mycket av det vi nu har gjort har haft stort behov av läglighetseffekter. Nu så minskar det behovet och vi kan helt enkelt lugna ner oss lite. Målet är att jobba vanliga arbetstider med 7-16 som hållpunkt, det brukar gå ganska så bra. Det värsta tycker jag är nu i början när man ska ställa om sig, för det är en stor omställning från att jobba 10-24 timmar om dygnet oregelbundna tider till att jobba 8 timmar regelbundet. Det brukar ändå gå ganska så bra, men jag tycker man ska ha stor respekt för det. Det är väldigt mycket som ska komma ikapp nu, både känslor och tankar som man stoppat undan medans man jobbat. Jag är just nu trött, allt annat skulle vara en lögn, men snart så har allt kommit ikapp och då blir jag snabbt piggare igen. Den största framsidan nu är att jag hinner träffa barnen mycket mer och inte behöver säga god natt genom telefonen. Så nu hittar vi tillbaka till det ”vanliga” igen, vi ska bara köra lite gräs först.

På promenad mot ”det vanliga”

 ”Vi tar en sak i taget”

Min kloka far brukar alltid säga så och även om jag helst vill att allt ska hända samtidigt så vet jag att han har rätt…. oftast. Ger man sig på för mycket på en gång så finns ju risken att resultatet varken blir hackat eller malet. Alltså så försöker vi nu göra en sak i taget i alla fall när det går. Ibland går det inte, i alla fall inte för mig, jag råkade hamna i en situation med flerfronts jobb igår. För visst är det så att ska man säsongstvätta såmaskinen och serva den, så måste man automatiskt städa verkstan, kolla uppkomsten på vetet och fixa med skördekarteringsfiler med!? Det resulterade inte helt oväntat att huvuduppgiften inte blev riktigt klar igår som den skulle, men flera grejor blev i alla fall påbörjade…. Det var i och för sig inte heller så tokigt för allt måste göras, men kanske vissa grejor ska göras ”en sak i taget”.

Jag började med detta i tisdags…
Hittade lite annat att göra..
Samma frö, men lite förstorat.
och lite mer att göra
Undrar hur en så här ser ut på insidan?
Det måste självklart undersökas… här är insidan.
visst ser det ut som att Belkar-körningen i rapsen tog bra på ogräsen?
Så blev idag såmaskinen till slut färdigtvättad och servad.

Arbetsmässigt…

Så ställer vi nu om oss från sådd till vallskörd, det är dags att ta våran tredje skörd nu. Det verkar som att vi nu i helgen kommer att ha vädret med oss för att slippa pressa foder som det rinner om, och vi siktar nu på att klippa omkull våra 60 hektar vall för att sedan pressa och plasta det på måndag. Det är våran plan just nu, men den är lite flytande beroende på väder och mängden gräs. Vi vill ha fodret så torrt som möjligt, det är mycket trevligare att hantera hela vägen. Denna vallskörd är teoretiskt den sista arbetstoppen för oss i år, vi får se om det stämmer.

Här ska det klippas klöver. Detta borde kunna bli bra foder åt kvigor vi vill ska växa.

Välkommet regn

På sista tiden så har jag mest gått runt och hoppats att det inte ska regna, men med alla frön i backen så ändrade det sig. Då kom en önskan om regn för uppkomstens skull, det skulle hjälpa en del frön som legat lite torrt (men faktiskt redan är på gång) att komma upp. Ett regn brukar ju ha en bra effekt för jämnare uppkomst. Idag kom det regnet och tätt följd av en härligt värmande sol, det blev nog faktiskt ganska så bra tror jag. Tack vädret!

Ett härligt nerblötande regn….
följt av solsken.
Ska nog få även vete i slutfårorna att titta upp snart.

När väl gräset är färdig skördat så har vi massa annat roligt att syssla med, men det ta vi då.

Den här bilden innehåller faktiskt massor av saker som ska göras, vi får se hur det ser ut om ett tag.