Nu har vi köpt en blå traktor

Efter gårdagens uteblivna traktorköp, så gjorde vi ett nytt försök idag och idag gick det bättre. Nu har vi köpt en blå traktor, dock inte en New Holland som man kanske då tror, utan en blå Valtra blev det…

Traktorutflykt igen

Dagen skulle egentligen innehålla grävning och fortsatt förberedelser för allt virke som ska fraktas från våran skog till någonstans där det gör bättre nytta. Så blev det inte, dagen kastades hastigt om och det blev traktor utflykt idag ingen. Ironiskt nog så blev det till nästan samma destination som vi var på igår, bara lite längre iväg. Det kan man tycka var lite onödigt kanske, men traktorn vi varit intresserade av har varit reserverad åt någon annan. I morse ändrades det och den blev reserverad på oss. Eftersom att ingen av oss gillar att vänta och inte vill dra ut på saker i onödan så for vi iväg tvärs över landet igen. Tyvärr, så var det samma utsikt genom rutan idag som igår, att ta en annan väg var inte försvarbart tidsmässigt. Som tur var så var destinationen ändå värt det eftersom att vi gillade det vi såg och det resulterade i att vi kommer att få våran första blåa traktor här på gården. Det är däremot inte första gången en Valtra flyttar in, det har hänt förr.

För länge sedan så hade vi en guldfärgad Valtra. Får se vad som har hänt sedan dess…

 

Valtra N 134

Traktorn vi till slut bestämde passar oss bäst och köpte blev en begagnad skogsutrustad Valtra N 134 med TwinTrac. Den verkar vara lagom stor, lagom stark och lagom mycket funktioner för vad vi ska ha den till. Dessutom var den blå och om jag skulle ha en favoritfärg så är det nog blå. Nu spelar väl färgen mindre roll vid ett traktorköp tycker jag, men efteråt är det ändå ett litet plus. På sista tiden har vi lagt en hel del tid på att kolla runt på olika traktorer och något som är lite skoj är att detta var den första vi fastnade för på riktigt. Tyvärr, var den då redan tingade så vi strök den från våran intresselista ett tag, men idag ändrades det och snart flyttar den hit. Nu är frågan om det är rätt eller fel traktor för oss… Det vet säkert redan många där ute, men vi själva kommer inte veta det förens vi har provat ordentligt. Jag tror att den är helt rätt för oss och det vi ska ha den till, hoppas det. Hur som helst så ska det bli väldigt kul och intressant att prova lite annat än det man är van vid lite mer ordentligt. Den kommer inte att anlända till oss förens lite senare och jag tänker att jag skriver mer om traktorn när jag vet mer och har provat lite.

Här är ny tillskottet i maskinparken.
Vi tror att den är helt lagom för oss, hoppas att vi har rätt.
Den gick i alla fall igenom mitt test för om lite mindre/kortare personer kan köra den. Nu har ju jag väldigt korta ben, men det finns dem som har kortare och även de måste ju kunna köra traktorn..
Kanske ett bra köp, kanske inte. Det vet vi om några år när vi provat på riktigt.

Det var skönt att få med sig något mer hem från resan än erfarenhet och en broschyr (även om inte traktorn följde med just fysiskt). Jag vill ändå absolut inte påstå att resan igår var förgäves, den gav oss mycket ändå!

 

Det sorgliga i det hela är att våran JD 6800 har gjort sitt hos oss nu, den har ändå varit här sedan den var ny och gjort 14 000 timmar här. Det är inte helt lätt att skicka iväg den, men det gamla måste väl få ge plats åt det nya(re), det är väl något slags steg i evolutionen??