Vi höll på att köpa en för klen traktor…

Vi är eventuellt lite i traktorletartagen just nu och vet faktiskt inte riktigt vad vi letar efter, men vi vet vad vi vill att den ska göra. Häromdagen trodde vi att vi hittade den traktorn som vi letar efter och det tog oss idag ut på utflykt. Vi kom hem utan traktor, men inte helt tomhänta…

En tvär vändning

Vi har letat lite ett tag nu och häromdagen så dök en begagnad traktor upp på internet, en traktor som vi trodde skulle passa oss perfekt efter de uppgifter vi fått. Den befann sig inte direkt nästgårds, utan en hyffsat bra bit in på andra sidan Sverige från våran sida (öst). Den verkade ändå vara just det vi letade efter så vi började till och med att prata om att köpa den osedd…. Det gjorde vi inte, jag och farsan gav oss istället iväg idag för att kolla på traktorn, vilket visade sig vara en himla tur! Inte för att den inte var i det skick eller inte fungerade som vi räknat med, den var helt enkelt för klen för det vi ska ha den till. Vi hade råkat få fel uppgifter på hur stark traktorn var och väl framme upptäckte vi att det fattades 25 hästkrafter från de siffror vi fått… Typiskt, annars hade vi haft en traktor med ny färg hemma på gården snart. Men som sagt var en himla tur att vi märkte det innan vi handlade och inte när vi ska använda traktorn, det hade blivit en mycket jobbig situation…. Den viktigaste arbetsuppgiften för den eventuellt nya traktorn är att dra strömaskinen och för det så fattades det tio hästkrafter på denna traktorn för att nå upp till lägsta behövda effekt, och vi vill helst ha lite marginal åt rätt håll för att det ska vara intressant….

Här är traktorn vi tittade på idag. Väldigt synd att den var för klen, annars hade den passat oss nästan perfekt för de ändamålen vi vill ha den till. Hade siffran för antalet hästkrafter varit kilowatt istället för hade det varit rätt….

Inte tomhänta

Även om det inte blev någon traktor denna resa, så kom vi inte hem helt tomhänta. Dels så har vi lärt oss lite mer om MF-traktorers beteckningar och att man ska kolla siffror lite mer själv. Sen så fick vi en väldigt fin resa genom en del av Sverige jag inte ser så ofta, det tycker jag alltid är roligt, särskilt när det finns fält att kolla på. Vi fick även chansen att kolla lite på andra maskiner som vi är lite intresserade av och kanske kan bli mer intresserade av. Så här lång ifrån gården var det förresten väldigt länge sedan jag var, bara det var spännande…

Vi kom inte hem helt tomhänta… Förutom erfarenhet och lärdomar så fick vi med oss en spännande broschyr hem.
Vi fick även chansen att slå ett ordentligt öga på bland annat dessa skönheter.

 

Nu letar vi vidare efter traktor och får se om vi hittar någon. Vi har just nu lite olika alternativ på gång, både nytt och begagnat. Får se var och om vi landar….