Då var denna rundan också klar

Bra vind i seglen idag gjorde så att vi idag blev klara med gödslingen de 242 hektaren vi inte hann med igår. Skönt att ha kvävet ute nu när allt sätter fart.

Bra flyt

Igår började vi ju med att gödsla sista delen av huvudgivan på vårat vete och tack vare bra flyt gick vi i mål idag. En av de stora fördelarna med små givor som jag ju brukar tjata om är effektiviteten, att utan problem kunna hinna över 350 hektar vete på två nästan normala arbetsdagar tycker jag är bra. Men det är också en hel del logistik och planering som ska fungera för att allt ska gå bra. Det är gödning som ska flyttas och nollrutor som ska göras och täckas. Det är ganska så fullt upp för både den som sprider gödningen och den som är servicepersonal. Samarbete och god kommunikation är två bra ingredienser för att lyckas.

Lastning av gödning vid en av våra logistiksplaner. Idag var Carl servicepersonal och jag sprätte gödningen.
I servicepersonalens uppgift ingår förutom att se till så att gödningspridaren lastas även att lägga ut presenningarna för nollrutorna. Här står Carl redo för att flytta presenningen till nästa nollruta så fort jag kört förbi.
Vi hann även med en trevlig snabbfika i solen.
Innan jag tvättade och parkerade spridaren så skannade jag snabbt av det Norin-fältet där vi började igår morse med N-sensorn. Sen igår så har nollrutan tagit upp 3 kg N/ha och det utanför cirka 4 kg N/ha enligt N-sensorn. Och visst syns det tydligt även med ögat att det har hänt grejor.
Tvättad och avställd får nu gödningsspridaren vänta ett tag innan den får jobba igen. Inom kort kommer den nog att få göra en sväng på rapsen igen, men det beror lite på hur det ser ut. Rapsen ser just nu inte jätterolig ut, även om den skärper till sig timmer för timme nu…
En bild på en nollrutan i rapsen. Den syns faktiskt, men inte jättetydligt än… Än så länge får rapsen vänta lite på mer kväve.

 

Imorgon väntar nya äventyr, det är en härlig tid det här!!