Dags att ställa om rutinerna

Så var det dags för den här tiden på året igen. Nu är årets största arbetstopp förbi och det är dags att börja varva ner, det blir minst sagt en stor omställning. Från att jobba i stort sett alla vakna timmar på dygnet till att jobba mindre och komma igång med andra rutiner. Det är faktiskt inte helt lätt, men det måste göras.

Lugna sig

Med allt färdigsått så lugnar det nu ner sig lite. Det finns fortfarande hur mycket som helst att göra, men det gör det alltid. Vi försöker nu i alla fall att dra ner på arbetstiden och kommer igång i lite mer ”vanliga förhållanden”. Det finns fortfarande dagar som kommer bli längre, men de kommer nog bli mer undantag än regel nu. Det finns ju trotts allt annat här i livet än att bara jobba, även om det ibland är lättast att bara jobba. När man väl är uppe i allt är det i alla fall väldigt lätt för huvudet att bara jobba på, men nu är det slut med det och det mönstret ska nu brytas. Nu ska istället mycket mer tid läggas på fritid och familj vilket i mitt fall oftast är samma sak. I år har det på något sätt blivit ett ganska så lugnt avslut på säsongen. Det var inte riktigt full fart ända fram tills det blev färdigsått (även om sista såpasset blev ett hyffsat intensivt pass som avslutades endast två timmar innan det var dags att uppvakta sonen med tårta på sin femårsdag och en dag full av aktiviteter) och det hjälper för att det ska lugna ner sig på rätt sätt för mig.  Som jag skrivit tidigare så måste jag lugna ner mig på rätt sätt nu på hösten för att inte må dåligt. Tänk att det kan vara en sån utmaning att lugna ner sig och njuta…

Nu gäller det att försöka lämna arbetstoppen och bland annat njuta av det man gjort.
En trygghet i rutin ändringen kan ju vara att det i barnens lekrum inte är alltför långt ifrån hur det ser ut på jobbet. Inte helt förvånande kanske så finn ett visst intresse för lantbruksleksaker….

Trött

Jag ska kanske inte villigt erkänna, men ändå erkänna att jag var lite trött nu på slutet. Det har varit en lite slitig höst, med mycket som har hänt. Förutom de 750 arbetstimmar sedan första augusti så finns det mycket mer än just själva arbetet som sliter. Trotts att jag i mitt allra första inlägg skrev att jag skulle skriva ocensurerat, så händer det en del bakom kulisserna som tyvärr måste stanna där. Nu i höst har det varit några sådana grejor som tagit en del energi, men det som inte dödar det härdar och man får se en del som nya erfarenheter bra att ha med sig. Nu börjar ändå energin komma tillbaka och så fort jag anpassat mig till de nya rutinerna är nog allt snabbt som vanligt igen.

Vackert vete i solljus ger mer energi än någon energidryck. Här har sorten Kask tittat upp för första gången på ett av våra fält.
En bild på fyra av våra avelstjurar får avsluta det här inlägget. Den som var kaxigast av dem innan de släpptes ihop var Hereforden, som också var minst. Här på bilden ser den inte lika kaxig ut längre. Det ser nästan ut som att den står och gömmer sig i gluggen (markerad med röda pilarna)… Det är inga problem att ha dem ihop, men bilden är lite småkomisk tycker jag.