Tillbaka till surhålet och vi är nu 40 % av arbetsstyrkan

Efter en tids väntan så har nu äntligen de ledningar som varit i vägen för sista delen av grävningen i ”Hejdå surhåls”-projektet åtgärdats så vi kunde göra klart. Det är även så att vi nu i två veckor kommer vara 40 % av ordinarie arbetsstyrka här på gården, jag och Carls ska nu själva försöka hålla ställningarna. Det kommer troligtvis gå hur bra som helst, men man vet aldrig.

Äntligen färdiggrävt

Ja, äntligen kunde vi nu få till ett avslut på vårat gräv-projekt vi hållit på med nu i höst. Vi har ju lagt ner en del tid på att få till lite nya täckdiken, stamledning och fungerande backdiken. Kort sagt grävt för att bli av med vatten som sjuka ner vår åker. Däremot så har vi inte kunnat genomföra finalen förens nu idag. Det låga alldeles för mycket spännande ledningar i vägen, särskilt en var väldigt spännande och innehöll högspänning på riktigt. Eftersom att vi varken vill göra strömlöst eller frilla oss själva så väntade vi snällt på att ledningsägarna såg till så att det fungerade. Det var väldigt skönt att det blev av nu. Särskilt eftersom att detta var i den änden där allt skulle rinna ut, och det har inte kunnat rinna ut där förens den trasiga och igensatta trumman åtgärdats. Nu när det börjar blöta på och rinna lite vatten, skulle det ju vara väldigt tråkigt om allt det vi grävt ner slammade igen bara för att vattnet inte kunnat rinna iväg. Nu är det i alla fall äntligen gjort och nu är det fullt funktionellt med fungerande utlopp och allt.

Carl, jag och grävmaskinen återvände återigen till Sköldinge för att göra färdigt det vi påbörjat. 
Här var det hög tid att göra färdigt innan det vi gjort blev bortkastat.
Efter mycket slit kunde vi till slut lirka dit ett nytt rör.  
och slutligen koppla ihop allting så att vattnet kommer dit det ska utan att stanna.
Något intressant vi la märke till är att fiberledningen verkar vara kombinerade fiber och vattenslang. Undrar hur det kommer fungera. Det ska bli spännande att se om det fungerar när det blir kallt, för jag vågar nog påstå att den inte låg på frostfritt djup överallt…
Igen med allt igen.
Färdigt för den här gången.

Jag gillar egentligen solen, men just här var den ordentligt i vägen när den lyste mig rak i ögonen.
Nu är allt klart på den här sidan, nu är det bara frågan om det rinner undan från brunnen. Häng med på resan vattnet ska ta. Här är den brunnen vi grävt till. Det passerar sedan under vägen.
till den här brunnen och vidare neråt höger.
Det går i en singlad vägslänt fram till nästa brunn. Där går röret ner till mindre dimension och vattnet rinner här ut höger i bild.
Det fortsätter till ytterligare en brun och rinner fortfarande åt höger.
Sen kom det till den annan brunn där det sticker ner i ett cementrör och försvinner ut över grannens fält. Helst av allt skulle jag vilja ha de här lite sänkt som det förmodligen varit tidigare, men vi får se vad som händer….

40 %

Hur kommer det sig då att vi är bara 40 % av ordinarie arbetsstyrka just nu? Jo, jag och min fru ska ju få ett tredje barn nu (beräknat) i December någon gång och hon har sedan i Augusti haft problem med foglossning och är sjukskriven. Dubbelstackare, dels för att hon har ont och sen för att hon inte vill vara borta från jobbet. Typiskt, men hoppas det blir ett lyckligt slut! Det var 20 % det… De resterande 40 % (mina föräldrar) som inte jobbar eller är sjukskrivna är nu på en välförtjänt semester i två veckor. Det är alltså jag och Carl som sköter ruljangsen på gården just nu, hoppas vi hinner med i alla fall hälften av det jag räknar med att vi ska hinna.