Städning pågår

Jag tycker det känns som att en stor del av senhöstens sysslor går ut på att städa på många olika sätt. Det ska städas undan maskiner, torken ska städas, verkstan ska städas, det ska städas runt hus…. Ja kort och gott allt man ställt till under året och lite till ska städas. Just nu är det en hel del av den städningen på schemat.

Verkstaden

Verkstaden är ju en ganska så central del i verksamheten och det används nästan dagligen på olika sätt. Det hjälper oftast inte att den används så ofta, den brukar kunna bli stökig ändå. Det är inte helt omöjligt att det är på grund av att de just används så ofta. Hursomhelst så tror jag att vi nu är på peaken av stökighet under året just nu. Under säsong så är det oftast så högt tempo när något ska underhållas, lagas eller bara allmänt fixas i verkstaden. Det är inte alltid man städar helt 100 efter sig, i alla fall inte jag (jag är kanske förresten är sämst av alla på det där med städningen under säsong, jag tror alla andra skulle påstå det i alla fall….). Det är inte heller helt säkert att något som gått sönder, men inte behöver lagas just för stunden lagas om på en gång utan hamnar på hög i väntan på lugnare tider. Sådant brukar kunna ta lite plats. Man vill inte lägga ut det på sin plats i förrådet förens det är lagat, men vill inte laga det förens det finns tid och delar. Vill även tilläga att vi har på tok för liten verkstad, men det fungerar nog dåligt som ursäkt över att det är stökigt ibland. Det skulle nog vara lite likadant även om vi hade större verkstad. Projekt städa verkstad kanske inte går på full fart just nu, men det rör sig i alla fall åt rätt håll….

Ungefär så här ser det ut när man nu kommer in i våran verkstad. Sista dagarna har jag tyvärr lyckats fylla på med grejor istället för att ta bort grejor, men det vänder snart.
Verkstads bänken är inte direkt i drömläge just nu, men till mitt försvar så används det mesta i nu pågående projekt.
Ett typiskt exempel på sådant som legat och skräpar är en krokig kraftöverförings axel. Den hör till såmaskinen och upptäcktes krokig när såmaskinen skulle igång i höstas. Eftersom att vi då inte hade några nya rör hemma, men en komplett extra axel så fick denna bli liggandes så länge. Sen ville man ju inte lägga ut den på hyllan trasig, då blir den troligtvis bara liggandes där. Nu har nya rör tagits hem så snart kan verkstaden befrias från denna axel.
In IKEA-påse med uppgrävda raps plantor finns som i alla välsorterade verkstäder på golvet precis innanför dörren.
Som större projekt i verkstaden står nu såmaskinen där. Innan den kan städas undan för säsongen så ska den målas lite i gödningslådan.
Den har nämligen lite väl mycket färg som släppt för att bara ställas undan.

Gott om annat att städa också

Sen så finns det gott om annat att städa också och det känns som att städning ständigt pågår i bakgrunden så här års. En annan av sakerna som städas just nu är vårat förråd av rör, slang och andra bra att ha grejor vid grävjobb med vatten i fokus. Det är ett förråd som skulle ha städats länge, men nu när den del slang och rör ska stuvas in så var det nödvändigt. Här är det nog också mitt fel mest att det varit stökigt. För ofta när man kommer hem med grejor till det här förrådet så är det när man har lite bråttom, man har råkat stänga av grävmaskinen lite för sent. Det är lite längre hem än man räknat med och man har glömt bort att massa grejor ska stuvas in bra i ett förråd. Då blir det inte helt sällan att man bara öppnar dörrarna och läger det man ska lägga in högst upp i högen. Till mitt försvar så är det lite svårt att ha struktur där eftersom att det är så olika vad som förvaras där. Ibland är det mycket slang och lite rör och ibland är det bara rör, men i olika storlekar. Nu gör jag i alla fall ett ärligt försök med att få lite ordning där, det skulle inte göra något

Vagnslidret får avsätta ett fack för slang, rör och andra grejor som passa vid grävning för att flytta vatten.
Jag saknar tyvärr bild tagen innan jag började och har ingen bild när det är klart än heller, eftersom att det inte är klart än, men här är en ”under tiden bild”
Till slut kan nog även det där bli bra.

Det var det för idag, nu ska jag nog fortsätta kvällen med att städa på min hårddiskar. För där är det just nu mer kaos än på många andra ställen.