Det händer inte alltid så mycket som man önskar….

Just nu känns det som att det varit några dagar där det inte hänt så mycket. Det är nog helt klart destruktiva tankar, men gud vad jag inte gillar när det händer saker. Sista dagarna känns det som att jag bara stått och stampat utan några färdiga resultat, katastrof! Men egentligen har det nog hänt saker, bara inte i det tempo jag själv räknar med. Tur i alla fall att man slipper bli sysslolös på ett tag!

Femtontusen saker

”Man ska alltid göra klart en sak i taget”- är otroligt kloka ord! Det måste jag verkligen säga, men ibland så dyker det upp mer prioriterade grejor på vägen och vips har man femtontusen projekt på gång som ska göras. Då funkar det inte alltid att göra klart en sak i taget.. Just nu är det mest grejor som rör djurskötsel som dykt upp när jag haft projekt att färdigställa eller brist på delar. Djurskötseln är ju det viktigaste på gården, det är levande djur som ska må bra så inget får störa det på något sätt. Eftersom att största delen av arbetsstyrkan inte är arbetande just nu kan vi inte dela på den arbetssysslan. Därför får man lugnt lägga ifrån sig andra projekt och ta tag i det som behövs prioriteras. Ett exempel på det är vårat balsläp som blivit lite misshandlat och är i behov av kärlek. För fungerar inte balsläpet kan vi inte hämta halm, kan vi inte hämta halm kan vi inte ströa hos djuren, kan vi inte ströa hos djuren blir det skitigt och då trivs varken djuren eller vi. Sen finns det andra grejor man vill passa på att göra när vädret passar, till exempel hämta gödningsspridaren vi köpt av grannen. Då får man också prioritera om. Det kan ju också vara så att man börjat med något som ska lagas och sen fattas det delar, men eftersom att man inte vill vara ineffektiv och åka till stan stup i kvarten så börjar man med något annat tills det är mer motiverat att åka på en runda för att införskaffa reservdelar. Därför läggs grejorna undan på växande hög. Där har vi några bra ingredienser för att se till så att man har en massa påbörjade projekt.

Ett plötsligt problem som måste tas itu med. Man kan nog påstå att den där kolvstången är lite krokig. Skönt i alla fall med tydliga fel! Tyvärr fattas det lite delar för att få ordning på detta, men de ska komma på måndag. Tur att vi inte behöver mer halm hemkört förens på tisdag morgon, annars hade vi fått utforma en plan B.
Idag när det var soligt och torrt passade det perfekt att hämta hem våran nya gödningsspridare som vi köpt av en granne. Nu har vi två fina tolv meters rampspridare. Varför vi har det får jag berätta om i framtiden.
Här kan jag skryta med att jag gjort klart något jag påbörjat! Vårat rör, slang och ”bra att ha grejor vid grävning” ’förråd är nu uppstädat. Tyvärr behöver man inte mer än att vinkla blicken så ser man ytterligare fack i vagnslidret som behöver rensas upp. Aja, Rom byggdes inte på en dag sägs det…
Som tur är så tror jag att korna struntar i hur det ser ut i verkstaden, bara de har det bra där de är.

Nu är det i alla fall helg och nu ska sysslorna minimeras till endast djurskötsel, resten av tiden ska spenderas ihop med familjen.