Jag gillar fortfarande snö

Säsongens första snö har fallit och den ligger till och med kvar, det tycker jag är kanon. Misstänker att inte alla är lika förtjusta i snön just nu som jag, men jag måste säga att jag gillar snö.

Vackert vitt överallt

En av de bästa grejorna med snön tycker jag är att det lyser upp lite i denna mörka årstid och det tycker jag är trevligt. Jag har egentligen ingen emot mörker, men måste säga att det är trevligare när det är just. Just nu är det ljust och trevligt hos oss med snö, men jag misstänker att det snart smälter bort och då blir det mörk och geggigt istället. Då kanske jag tar och gnäller lite, för det gillar jag inte. Nu njuter jag ändå av det vackra medans jag kan.

Vackert vitt på vägen till jobbet i morse.
Vackert vitt på jobbet också. Jag vet att det står lite grejor ute här, men snart är de också inne under tak.
Säsongens första plogrunda avklarades i morse. Den utfördes av Janne medans resten av oss låg och sov. Därför är det ont om bilder från då, men här står ekipaget och väntar på nästa uttryckning.

Nu lite nackdelar med snö

Trotts min positiva bild av snö, så måste jag erkänna att det finns vissa baksidor och nackdelar med den. Det mesta utomhus blir ju faktiskt mer tungjobbat. Det är snö i vägen lite överallt som måste tas undan och den är duktigt på att blöta ner nu när temperaturen är nära nollan. Man släpar med sig snö in inomhus och helt plötsligt har man blöta strumporna. Det hamnar även en del snö i hytterna som blöter ner. Tur ändå att vi har gott om inomhusjobb att roa oss med nu när snön är på tillfälligt besök.

Snö överallt är vackert, men inte alltid praktiskt. Som när man ska leta efter bra järn på våran skrot/järnkärra.
Inte helt lätt att hitta det man letar efter här. Bort med snön så man ser vad man letar efter.
När man hittar det man letar efter är det också bra att soppa bort snön så den inte hänger med in. I detta fall i verkstaden.
Bra att bli av med snön innan man tar in den, det blir så mycket blötare inne när snön smälter på verkstadsgolvet.
En annan nackdel är snö i skor och snö man tar med sig in.
En sista tråkig sak med snön som kom nu är att jag inte hunnit kolla över vårat vete eller räknat plantor och skott. Jag får lite på att den smälter så att jag hinner ut innan vintern slår till på riktigt.

 

Inomhusjobb

Nu när första snön anlände så passade vi på att förlägga de mesta sysslorna inomhus. Vi har inte ont om saker att göra vare sig ute eller inne, men chansen att vara anpassningsbara efter vädret. Det utnyttjade vi idag och höll oss till inomhussysslor. Det har städats på torken, kor har klippts, reservdelar har hämtats och jag har hållit på i verkstaden. Rätt så trevligt att kunna anpassa arbetet efter förutsättningar faktiskt. Nu kan man kanske tänka att ”lätt för honom att gilla snö, när han slipper vara ute i den!”. Så kan det kanske vara, men jag hade gillat snö även om jag varit ute. Kan bara inte blunda för att arbetet blev effektivare inomhus idag än utomhus. När jag var ute och jobbade så var helt klart snön i vägen litegrann, så det var lika bra att gå in medans jag fortfarande gillade den…

En av dagens sysslor. Christin har idag förutom att fodrat djuren klippt 17 kor.
Här är mitt inomhus projekt just nu, mer om detta framåt.

Nu får vi se vad natten och morgondagens väder gör, om jag vaknar till snökaos eller snöblask.