Blandat inlägg i bilder

Just nu är det mycket blandade sysslor på gården. Ena dagen hoppar man runt hos djuren och mellan maskiner, andra dagen sitter man pillrar man mest med siffror vid datorn och tredje dagen mekar man med grävmaskinen. Därför kör vi idag ett blandat inlägg med hjälp bilder. Här kommer bilder från mina senaste dagar:

Gårdagen spenderades mest vid olika Excel dokument och Dataväxt. Siffror blir ju inte direkt mindre viktiga att hålla koll på nu, så det kan vara värt att lägga lite krut på att få allting rätt. Vi jobbar ganska så mycket med Dataväxt ihop med egna dokument för att få koll på våra kostnader.
Rapsen ser ut att börja frysa nu. Jag kan ha fel, men det kändes som att det var nu i slutet på förra veckan den började frysa ner på riktigt. Det innebär ju inte att den är död, men fryser gör den nog.
En planta som ser ganska så frysskadad ut.
Trevligare planta att titta på för tillfället. Det kan nog kanske bli ett eget inlägg om detta snart..
Apropå viktiga siffror så har nu den gödning vi beställt för året nu börjat rulla in. Det är lite otäckt att vissa av säckarna vi kommer lasta av i år kostar fyra gånger så mycket som för två år sedan..
Idag var det dags att gödsla ut den sista djupströbädden för denna vintern. Sist ut var våra två kviggrupper. Här är den ena på väg att motas ut.
Första taget.
Det var mest halm i bädden…
Nu har vi lite gödsel på plattan igen.
Idag kom Bergström med den ompackade sviveln till grävmaskinen och jag fick äran att assistera när den skulle på plats.
Långt där nere är sviveln på väg att hamna på plats igen.
Pang så var den där. Det gick mycket bättre än beräknat faktiskt. Tur att det var ett proffs på besök (Bergström alltså).
Efter en halv dags skruvande kunde grävmaskinen äntligen få larva ut ur verkstaden. Med nyompackad svivel och pedalventiler så är den nu helt läckfri igen, skönt!
Nu står grävmaskinen uppställd i väntan på jobb. Får se vad vädret har att erbjuda. Det ser tyvärr kladdigt ut nu ett tag….

 

Dagens inlägg fick bli i bildform, hoppas det fungerade..