Mer dynga, ny botten och skogen försvinner
Det ostadiga vädret verkar hålla sig kvar ett tag till vilket innebär inget hästfoder, vilket i sin tur betyder att vi kan jobba på hemma med annat. Saker som nu händer på hemmaplan är bland annat renovering av planersskopa, mer dynga har kommit ut dit den ska spridas och skog avverkas.
Ny botten
Just nu så står grävmaskinens planerskopa i verkstaden för att få lite nytt stål i sig. Den har varit lite sliten ett tag, men ändå fungerat och hållit ihop bra, men nu gick det inte längre. Botten var för rutten och behövde bytas ut. Så var bara att handla stål och ge sig på skopan med vinkelslip och svets. Detta projekt är inte riktigt klart än, utan är ett just nu pågående projekt. Det mesta är däremot nu gjort och det saknas bara några kg svets så är den klar.
All dynga är nu ute
Igår så tömdes våra lagårdar på den sista djupströbädden. Väldigt skönt att nu ha alla lagårdar tomma på gödsel. Dels för att det är ett moment som ska göras innan hösten så gödseln hamnar där den ska och dels så att lagårdarna blir tomma så att de får chansen att torka lite innan det fylls på med gödsel igen. På grund av logistik och väder så lades dyngan på gödselplattan igår och den blev nästan full. Gödseln gör ju däremot lika stor nytta på plattan som i lagårdarna, ingen alls alltså. Därför så tömde vi idag plattan och tippade gödseln där den ska spridas i höst för att göra nytta. Idag var det mycket bättre väder för detta än igår.. Regnar det och är blött som det var igår så ställer man ju till allt lite mycket både på fält och på väg, men är det torrt så är den risken mindre. Idag var det tillräckligt torrt, så vi passade på att få ut allt dit det ska. Det gick bra och vi blev klara med att få ut all gödsel vi har dit den ska.
Ner med skog
Just nu så har vi en del olika skog som ska huggas ner av lite olika anledningar, men en av dem är för att ge plats åt bete till våra dikor. Det handlar inte om någon sydafrikansk skövling av skog för att tokföda upp biffar, utan om en restaurering av betesmark. Det är bra för både nöttköttsproduktionen och den biologiska mångfaldens och det är därför det görs. Detta kommer att förtjäna ett eget inlägg framåt, men tänkte ändå att det är värt att nämna att det pågår just nu.
Ungefär det händer just nu ihop med en himla massa annat, det är mycket som händer och är på gång nu. Trött är jag och ska nu sova, god natt!!