Nu är vi färdigtröskade

Den femte Augusti satte våran skörd fart med start i höstraps och 24 augusti, 400 tröskade hektar och 138 motortimmar på tröskan senare är vi nu i mål med våran skörd. Hur skönt som helst!

Tröskning

Nu är vi sedan några timmar tillbaka helt färdigtröskade för i år och vi gick i mål med att tröska lite Pondus-vete. Det har som vanligt varit en spännande skörd där mycket har hänt på olika sätt. Vi har generellt tröskat blötare grödor än vad vi brukar och en här säsongen har innehållit mer trasor på tröskan och stopp i diverse elevatorer och transportörer på torken än vad det brukar. Så det har inte varit en problemfri skörd, men än så länge har vi kunnat lösa allt som hänt på lite olika sätt. Vad gäller kvaniteter och kvaliteter vet vi inte riktigt något än. Det verkar ändå vara så att kvalitet för att duga som brödsäd ser sisådär ut på det mesta, men att kvantiteten verka vara mycket mer än jag trott. Vi avslutade årets trösksäsong med att tröska de för oss nya sorterna Kask och Pondus och dessa sorter verkar helt klart intressanta när det gäller skördenivåer och var de sorter som avkastade mest per hektar för oss i år.  Nu är det hursomhelst helt färdigt och vi kan för tillfället släppa skörd 2023 och istället fokusera på skörd 2024.

Jag tycker vi firar att vi är färdiga med lite bilder, vissa har varit med förut och andra har inte varit med förut

 

 

Det finns hur mycket som helst att säga om årets skörd, men vi stannar här för stunden och njuter av att vi är färdiga.

Halm

Vi passade på att fira att vi är färdiga med tröskningen med att köra halm för full fart. Vi har nu nästan fått ihop hela vårat årsbehov, går allt som det ska imorgon och att vi har tur med vädret blir vi nog färdigpressade imorgon. Det skulle ju vara en himla succé om det kunde bli så…  Fortsättning följer…..

Imorgon blir det nog lite halmtema för oss, härligt.
Dagen avslutades med att ställa ihop halmbalarna i treor. På så sätt går det fortare när de ska köras in imorgon..