Snabb rapportering

Ännu en dag har gått och precis som dagarna är just nu så var denna innehållsrik, full med full fart och mycket att göra. Trött är jag och om jag ger mig in på några alltför stora utsvängningar i text nu så är risken dels att det kanske blir lite svårläsligt och dels att jag vaknar vid datorn imorgon bitti. Därför kör jag en liten rapportering i bilder. En hel del av det som hänt nu är nog värt att skriva mer om, men det kan vi ta i mörka hösten. Här kommer lite snabbt och kort vad som hänt senaste två dagarna med hjälp av bilder och lite text. 

En prioritering nu är att plogen går så mycket som möjligt och det gör den. De två fälten som vi ska så Linusvete på är nu dragen plöjda på, nu är det bara vändteg kvar.
Vi har nu haft en Demo-Claas 960  hos oss och en demo-kultivator, Horsch Terrano
Charlie från Swedish Agro visar hur traktor och kultivator fungerar.
Vi har nu kultiverat all våran rapsstubb
Både demoekipaget och vårat egna fick gå när det väl förutsättningarna var så rätt de kunde bli i år. Dels för att jämföra skillnaden på kultivatorerna och dels för att vi ska hinna. 
Våran 942:a och Swiften jobbar på i rapsstubben.

 

 

Kultivering i vetestubb på vårat plöjningsfria fält.
Rapsen som vi sått i höst kommer fint och ser livskraftig och hungrig ut.
Vi matade den idag med NS 21-24 och en giva på 100 kg/ha. Denna givan är mest för att rapsen ska få det svavel den behöver nu på hösten.
Alla frontvikter var upptagna så putsen fick rycka in igen..

Noll- och maxrutor på plats för att hjälpa oss se om vi behöver gödsla mer i höst.
Säsongens sista tvätt??
Idag anlände första utsädet som vi inte köpt överlagrat. Skönt att få hem det så vi i alla fall kan så lite. Detta är sorten Kask.
Städning runt fälten är igång. Just nu körs endast ett varv. Det är lite blött för att köra alltför många varv just nu.

Det var nog det för den här gången. Som sagt var det finns mer att dyka lite i. Bland annat lite hur vi tänker kring gödslingen av höstrapsen och lite utvärdering av traktor samt kultivator. Det kommer framåt, men just nu prioriteras lite sömn. God natt!