Jordvändning pågår

Vi klarade oss väldigt bra i det senaste regnovädret och fick endast en bråkdel av vad vi befarade. Har sett att det finns många andra som inte hade samma tur. Hoppas verkligen att det löser sig på något sätt, jag är inte avundsjuk! Hursomhelst så klarade vi oss som sagt var bra och det är inte alltför blött ute på fälten. Därför har vi nu satt fart på plogarna. Det är en lite annorlunda uppställning, men ändå samma antal skär som vi brukar ha. 

Plöjning

Plöjningen är som sagt var igång. Det är någon dag tidigare än jag räknat med, jag trodde att det skulle vara alltför blött ett tag till. Så var det inte och redan igår eftermiddag började den ena plogen att rulla igen. Sen idag så kom den andra plogen igång och det gjorde att vi idag plöjde med elva skär, en sexa delburen och en femma helburen har idag vänt jord på våra fält. Sexan går som vanligt där det är lite skapligt att köra och lämnar vändtegar, femman går där sexan blir lite ineffektiv och på vändtegar. Det är ett smidigt system tycker jag. Det är inte alltid vi har båda plogarna igång, men nu vill vi komma igång och få undan så mycket som möjligt så därför rullar båda. Det verkar ju som att vi närmsta tiden kommer att ha bra väder och då är det skönt att kunna köra på.

Här är sexan igång
Från dagens plöjning. Sämre kunde det bli.
Vändning av jord
Reder sig rätt så bra

Det kladdar lite på hjulen, men upplever att risken för att skada marken är låg.
Gott om mask

 

Som ni kanske sett så är det något ovanligt med vårat ena plogekipage. Det är en röd traktor framför plogen istället för en grön….

 

Det är en 8S.305 som vi nu demokör. Väldigt trevlig traktor är mitt första intryck.

Här syns tydligt hur årets blöta väder påverkat. Ser ni spåren i plöjet? Det är packning efter tröskan och halmpressen.

Gott om mygg är det nu i alla fall. Det är inte alls kul att vara ute och skruva när det ser ut så här. Man blir helt sönderäten.

 

Även i det andra plogekipaget är det lite annorlunda, där sitter det nu en Ovlac plog istället för en kverneland. Detta är med en demo.

Mer om allt kommer framåt och traktorn kommer att få ett helt eget inlägg längre fram när allt börjar lugna sig.

Nu ska här sovas, sov gott!