Slåtter och trasigt dike

Full fart kan bli fullare fart ibland, så blev det lite för mig igår och idag. Planen var att jag igår skulle börja gå igenom harven och sedan såmaskinen så att vi är redo för sådd närhelst det är dags. Jag har hunnit kopplat harven till en traktor, ungefär så långt har jag kommit där. Igår dök ca 60 hektar slåtter upp och idag ett trasigt dike som passade bra att laga idag. Tur att man gillar full fart, annars hade det blivit lite jobbigt….

Slåtter

Det här är en av den mest hektiska perioden för oss och då är det inte alltid det passar med lite sidouppdrag, men den här gången gjorde det det. Det dök upp ungefär 60-70 hektar gräskörning och en del av det skulle vi slå. Med det strålande gräskörar-väder som var både igår och i väderprognosen så var det svårt att inte sätta fart på en gång. Sagt och gjort så åkte slåtterkrossarna på och jag fort iväg. Det blev ett litet avbrott i temat höstbruk som vi annars jobbar med för fullt just nu.

Krossarna åkte på. Det var väldigt skönt att jag servade och gick igenom dem innan jag kopplade av dem sist. Uppförsbacken för att koma igång var då lite kortare och det gick väldigt fört att bara kroka på och fara iväg.
Slåtter av Lusern som inte allt verkat ha vantrivts..
Kan nog bli bra med balar här..
För fint gräskörarväder för att låta bli…
Framåt kvällen kom servicebussen med lite diesel ifall det skulle behövas
Tankning i fältkant
Det hann bli lite mörkt innan jag blev klar. Tur att det finns så bra lysen nu för tiden.
Färdigt oh redo för hemfärd.

Diket

För några år sedan rensade jag ett backdike utan att hitta var vattnet skulle ta vägen. Jag hade en karta som tydligt visade vart det skulle gå, men i praktiken fanns det inte där. I alla fall inte som jag hittade. På grund av tidsbrist och avsaknad av utsättning av en elkabel som går precis där, så blev det då stopp. Jag hoppades då att vattnet ändå skulle hitta vägen till det gamla som gick där. Så va det inte och diket var alltså helt utan utlopp, vilket resulterade i att diket blev fullt med vatten och fältet lite vattensjukt precis där. Idag fick jag en lucka så jag tog tag i det där. Efter att ha letat lite hittade jag en gammal träledning som fungerade, men inte tillräckligt bra. Det fick bli att gräva ny ledning istället.

Helt klart vattensjukt
Leta efter befintlig ledning/rör
Det är här hittat men är av trä och tyvärr ruten också… Får bli att gräva nytt
Där ute går en stor rackarns elkabel.
Grävde nytt
I med slang
Allting redo för att släppa på vattnet.
Kan nog bli bra det där
Vattnet hamnade i alla fall där det skulle…

 

Nehepp nu har jag somnat fem gånger vi datorn så jag ska förflytta mig till sängen..

Imorgon ska jag och Casen lasta skit i skitspirdare.

 

over and out!