Snö, djur och ettårskalas

Det blev ungefär som jag misstänkte i mitt senaste blogginlägg, först ekipaget blev utringt straxt innan ett och vi andra två straxt efter två. Fredagen handlade mest om snöröjning, men det har även varit ett återkommande moment hela helgen. Det har även handlat om djurskötsel och helgen avslutades med ett ettårskalas för vårat yngsta barn.

Fredag

Vi börjar först tänker jag och det är fredagen… Natten till fredag kom det lite mer snö än vad väderprognosen visat, inte mycket men ändå mer. Det resulterade hursomhelst i fullplogning utav alla områden vi har att köra i. Allt kördes av och det tog största delen av fredagen för våra tre maskiner. Fredag innebär också att det är dags för veckorutinen skrap och strö hos djuren. Det är lite flexibelt, men vi försöker hålla oss till standardschemat. I fredags kändes detta extra bra att inte bryta mönster eftersom att vi visste att fredagskvällen var fri från snökörning, men inte hur lördagen såg ut och det snöade bra när vi kom hem. Därför vågade vi inte chansa utan drog vårat strå till stacken så djuren fick det fint.

Under morgonutryckningen snöade det fortfarande.
Även när vi anlände till destinationen Hälleforsnäs så snöade det ganska så bra. (Står som vanligt stilla vid fotografering på väg)
Farsan susar fram i 724:an.
Alla tre samlade för lite lunch.
Efter att ha städat färdigt snön var det dags att städa åt djuren.
Ny halm.
Lite kvällsfodring.
Tjurarna verkar nöjda.

Helgpussel

Efter fredagen var det dags för helgpusslet där den stora händelsen var ettårskalas för våran lilla Ludwig. Efter en hektisk vecka så låg vi lite efter i planeringen med detta kalas, men det finns ju gott om tid på helgen att hinna med detta. Kalaset var ju inte förens 13:00 på söndag. Sen kom snön och gjorde inte att vi direkt hamnade bättre i fas. Lördagsförmiddagen var däremot lugn från snökörning och jag kunde lugnt följa med våra två äldre barn på hockeyskola. Sedan skulle kalasförberedelserna ta fart, men då blev det lite snöröjning igen. Så jag fick lämna min fru hemma med tre trötta barn och ett kalas att styra, man känner sig inte alls som en hemsk svikare då… Som tur var så koma jag ändå hem halvskapligt och hann hjälpa till lite, men sen var det dags att sova några timmar för tidigt i morse var det inplanerat körning igen. Som tur var så tog den inte så lång tid idag och jag hann hem i god tid innan kalaset för att hjälpa till att röra till saker. Så kunde till slut kalaset hållas och allt blev succé! Det blir lite pussel när det dyker upp sådant som man inte direkt kan styra utan bara måste anpassa sig efter, tur att man har så underbara människor runtomkring sig som har förståelse för detta och hjälper till med vad de kan…

Lördagsförmiddag i ishallen.
Söndagmorgon, börjar med att blåsa igång traktorn.
Sen rulla ut mot lite körning.
Helgen kunde sedan avslutas med ett lyckad ettårskalas för Ludwig. Oj vad tiden går… det var inte längesedan han inte fanns och nu är han en sådan självklar del av livet. Underbart!

 

Klart slut för idag, nu får vi se vad den nya veckan har att erbjuda. Kan vara lite snökörning någon dag har jag fått tips om, men vi får se.