Tillbaka till snön

Nu har det snöat igen och det innebär snökörning för oss. Den här gången var det ganska så intensivt snöande vilket innebar intensiv körning också….

Nyss hemkommen

Jag är nu nyss hemkommen efter en sväng med snökörning och är lite mör faktiskt. Som tur är så var jag lite förberedd på detta och såg till att försöka vara lite utvilade och förberedd i allmänhet. Det är ju trotts allt jul och mycket annat som ska göras också. Hursomhelst så började våran körning igår förmiddag. Då hade det kommit rejält med snö och fortsatte att komma rejält med snö. Allt plogades över och efter ett kort depåstopp i natt så började vi om idag. För tillfället verkar det nu lugnt och jag kan nog ställa mig in på att fira julafton med familjen, men sen verkar det bli action i snösvängen igen. Denna blygsamma rapport får räcka för tillfället för nu ska jag vila inför julafton och våran fyra åriga dotter har sagt att imorgon får man öppna så många paket man orkar, så lika bra att se till så att man är utvilad. Tänkte med nämna lite kort känslan av hur skurkig jag känt mig igår och idag när jag helt lämnat hemmet för att jobba när det är massor att fixa inför jul. Tur man är omgiven av fantastiska människor och en fru som klarar allt… Och har man gett sig in i leken med snökörning får man leken tåla….

En stor bonus igår vara att innan vi blev utkallade för att köra snö så hann vi skrapa och ströa… Annars hade vi fått göra det istället för att sova i natt…
Under hela dagen igår och natten fylldes det på i nästan samma takt som det kördes undan kändes det som.
Gott om snö och ont om plats…
Under nattens depåstopp passades det på att sänkas stål.
I morse när jag gick till jobbet ar det vitt och vackert, men också mycket mer snö än några timmar tidigare.
Vackra underbara snön föll även i morse.
Hela ligan har här parkerat för lite lunch.
Städning efter någon som varit vänlig att lägga ut snö på gatan som vi redan plogat rent….
Avslutningsvis så städade jag ikväll av lite trottoarer innan jag gav mig hemåt för att försöka hinna med lite julstök….

Snökaos

Ordet snökaos har nu varit i rullarna och lantbrukarnas ”gnäll” på årets torka och regn bleknade genast i jämförelse med alla som är förbannade på snön. Som tur är så var ju detta ”snökaos” ett snöfall som vi va högst medvetna var på väg och kunde planera efter. Jag tycker egentligen att det är lite elakt att kalla snöandet för snökaos. Snöfall är bara ett sorts väder, kaoset är det vi människor som skapar. Som vanligt anpassar sig inte vädret efter oss, utan det är vi som får anpassa oss efter vädret.

Nu ska här sovas innan jag snurrar iväg allt för mycket. Det är tydligen redan julafton enligt klockan och något säger mig att barnen kommer vakna tidigt idag….

God Jul så länge!