Halkbekämpning och LRF

För mig har den här veckan haft två tydligs teman än så länge, det har varit halkbekämpning/snöröjning och LRF. Perfekta aktiviteter som passat bra med mitt lilla handledshandikapp. 

Provköra traktor

I söndags så fort jag tyckte att gipset nog torkat tillräckligt gav jag mig ut för att kolla huruvida jag kunde köra traktor eller inte. Det kunde jag, det var inte smidigt och inte helt smärtfritt, men det gick. Tur det, då kunde vi fortfarande räkna med att jag kan ratta den traktorn jag kör i snösvängen.

Provkörning av traktor med gips. Just den gipsade handen var mest i vägen, så andra handen fick sköta allt. Nu några dagar senare funkar det hyffsat att sköta ratten med armen som har gips monterat på sig.

Här kommer lite rapportering om min dagar än så länge denna veckan.

Måndag

Direkt i måndags morse blev det skarp läge för mig och gipset med en sandningsrunda, som gick precis som vilken runda som helst. Sedan senare på kvällen var det dags för lite LRF aktivitet, Södermanlands ungdomsstyrelse (där jag är med) blev utmanade på bowling av Södermanlands regionsstyrelse. Trevlig aktivitet med trevligt resultat för ungdomen.

En hal måndagsmorgon krävde lite sandning
Sen bowling
Regionsstyrelsens ordförande Johan Lagerholms klot på väg mot strike

Tisdag

Måndagen hade knappt hunnit sluta förens tisdagens sandning tog fart. Det var återigen väldigt halt så en sandnings runda fick starta även tisdagen. På tisdagsförmiddagen hoppade jag sen in i min roll som valberedare i LRF ungdomen riks och åkte till Stockholm för att delta på strategiskt forum som riksstyrelsen anordnar. Det var lite struligt och stressigt med tåg, men det löste sig smidigt ändå.

På väg på utryckning
Av med plogar på plats
Halkbekämpning en tidig morgon i Mellösa.
Tisdagen pass på strategisk forum innehöll bland annat en dragning av Lantmännens strategichef Patrik Myrelid

Onsdag

Onsdagen tog fart och fortsatte med strategiskt forum. Först ut var en intressant paneldebatt med personer från politiskt ungdomsförbund. Intressant, men det blir ju gärna lite populistiskt när det endast är en ganska så enad publik som lyssnar… Så som vanligt får man nog läsa på lite innan man blir frälst på någon som sa bra grejor där… Sedan kom landsbygdsminister Peter Kullgren och snackade lite och svarade på frågor, också jätte intressant och jag tror han fick med sig några bra medskick. Sedan blev det lite halvsnabbt hem för min del eftersom det snöat och utryckning var på gång. Sedan blev det plogning och sandning fram in på natten.

Ungdomspolitiker redo för paneldebatt.
Peter Kullgren, tror han här pratar om hur viktigt svenska lantbruk är.
Några timmar senare satt jag i en traktor igen. (Som vanligt står jag stilla när bilden tas)
Sen av med plogen
och lite sandning igen..

Sådär har mina dagar den här veckan varit än så länge. Väldigt intensiva och varierande dagar. Det är underbart roligt, men lite slitigt också. Veckan kommer fortsätta i ett ganska så högt tempo, men sen hoppas jag att det finns lite tid för återhämtning.