Kort rapportering från kalvningarna

Som vanligt är det mycket som händer och en av grejorna som händer just nu är ju att kalvningarna är igång. Därför så känns det som att avlägga en kort liten rapport på hur det går kanske kan passa bra. Här kommer den.

Fortsatt bra

Även om jag själv varit väldig offside på kalvningarna, så får jag rapporter på hur det går och det går faktiskt väldigt bra än så länge. Korna håller uppe både tempot och levererar levande och pigga kalvar, det är helt kanon. Särskilt det där med levande och pigga kalvar. Bara att hålla tummarna att det håller i sig. Än så länge har nu 22 kor utav 60 kalvat och en av dessa har fått tvillingar. Det härliga är att än så länge så lever alla kalvar som har anlänt vilket innebär att det nu är 23 pigga kalvar i lagården, riktigt underbart. Tvillingparet var det en kviga som levererade och det gick galant. Så än så länge inget att klaga på, bara hoppas att det håller i sig. Bakslag får man räkna med, men hoppas det bara blir något väldigt litet sådant.

Här kommer ett gäng bilder. Dessa är samtliga tagna utav Christin.

Jag tycker att det ser härligt ut nere i lagården med lite kalvar här och var. Snart dags för ett besök så man får se lite med egna ögon, men idag, imorgon och på torsdag kalla plikten på annat håll. Får se om det blir en liten sväng på fredag innan plikten kallar iväg på annat då med…