Strålande dagar

Efter förra veckans bakslag har nu 17 grader varmt och strålande sol gjort att det nästan känts som sommar. Riktigt skönt tycker jag och det fyller på med lite härlig energi. Förutom att vädret bidrar med energi så har det även sett till så att det börjat grönska ordentligt. Jag har nu njutit av två dagars pappaledighet, men imorgon får jag nog kalla in en vikarie, för då kan det vara dags att dra igång nästa gödningsrunda. 

Härliga dagar

Min fru har skolvecka den här veckan vilket innebär att hon inte kan plugga hemifrån utan måste vara på skolan fysisk. Det innebär att någon annan måste sköta barnen, och då känns det väll inte helt orimligt att denna någon är deras far. Därför så har jag nu halv ledig vecka. Det innebär lite kombination av ledighet och jobba. Några grejor kräver min närvaro på jobbet och då får barnens farmor vikariera som barnvakt och vissa grejor försöker jag kombinera med barnen. Det blir ju förstås inga avancerade grejor, utan det handlar mest om grödrundor eller lite datajobb. Men trotts lite halvjobbande så är det viktigaste fokuset på barnen, man börjar inse att de inte kommer var små för alltid och börjar redan sakna den här tiden. Så jag övar på att leva och njuta i nuet, jag tror jag lyckas ganska så bra för helt plötsligt så trivs jag med att vara ledig. Nu verkar det ändå som att morgondagen bli en dag i arbetets tecken när det är dags att dra igång nästa gödningsrunda. Det har enligt rykten börjat torka upp på vissa fält.

Vädret har nu bjudit på några strålande dagar.
Barnskötsel ihop med en växtrunda brukar kunna fungera bra. Särskilt i kombination med att de ska sova i vagnen, om de nu vill det. Här vill Ludwig inte sova.

Nu grönska det

Ja, oj vad nu har smällt till överallt. Det har gått jättefort och allt börjar äntligen att skifta till grönt underbart tycker jag! Det torkar också upp fort på fälten och det bådar för att vi imorgon på utvalda fält kommer börja skvätta gödning igen. Vi ska först försöka få ut NS 21-24 på rapsen, får se om det blir så..

Bara idag så har hagen utanför köksfönstret blivit väldigt mycket grönare.
Det gröna vetet med lite solljus på sig ger en verkligen hopp om livet.
Det börjar också att torka upp bra på många håll.
Även om det fortfarande finns platser som är lite blöta, men de hinner nog torka. Det är inte sällan det går fortare än man tror.
En del nollrutor från första kvävesvängen börjar ny synas. Den här är den tydligaste, men det är också den tidigaste sorten vi har. Spännande att se hur länge nollrutorna hänger med i år..

Får nu se vad morgondagen har att erbjuda, torra fina fält att sprida gödning på eller fastkörningbilder i blöta surhål…