Intervjuade på morgonkvisten

I dag började vi dagen med att bli intervjuade av Deromes kundtidning. Per telefon och lustigt nog så visade det sig att hon som intervjuade oss satt hemma i sitt hus i Småland i en grannby till Vassemåla, dvs där vi har vår Småländska skogsfastighet. Min mamma kommer ifrån Vimmerby och hennes mamma (min mormor alltså) bodde som barn i Vassemåla, som är en liten by 10 km utanför Vimmerby. En sådan här liten by som det känns som att gå in i en saga av Astrid Lindgren när man är där, mycket vackert.

Intervjun tog runt en timme och det ska bli kul att se hur den blev. Sa vi något dumt eller provocerande? Tror inte det och förresten så är vi helt oberoende så vi kan säga vad vi vill. Det var ett tag sedan vi blev intervjuade i någon skogstidning. Det hände några gånger i början av vår poddkarriär, men nu på sistone har det varit tyst om oss i tidningarna. Trots att ofta tycker jag vi ligger lite före eller kanske snarare i framkant, med den allmänna trenden av skogsskötsel. Ta det här med blandskog till exempel. Det har vi pratat om länge i podden och det är väl på senare tid som skogsstyrelsen, Skogforsk mfl börjar pusha för det. Eller att odla tall även på bördiga marker, upp till G32 eller att lämna mycket ätbart kvar till klövviltet. Det börjar man höra läsa om och höra om nu, från bl a forskare på SLU. Det har vi pratat länge om också, så det är inga nyheter för Skogspoddens lyssnare. Eller så ligger vi inte före, bara jag som inbillar mig 🙂

Efter intervjun åkte vi upp till slutavverkningen för att kolla läget och ändra en hyggesgräns som blev lite galen. Avverkningen flyter på och det ser riktigt bra ut.

Avverkning

Vi byggde en väg för några år sedan och den får vi nytta av nu, se nedan.

Nya vägen

På eftermiddagen röjde jag samtidigt som Bosse började stämpla en ny gallring. Det var lite röjning kvar i ett bestånd som vi numera kallar Matildas. Detta för att min dotter Matilda var med i höstas och provade att röja just där. När jag var klar började jag underröja i Bosses gallringsbestånd, som ligger helt nära.

Röjning i Matildas
Stämpling av gallring

Vi hann klart med gallringsstämplingen och underröjning i det här 42-åriga beståndet, som ni ser ovan. Det är bara drygt en halv hektar, så det är inte stort. Kommer att bli fint, får se när vi kan göra själva gallringen. Och i dag var det helt vindstilla, riktigt skönt!