Det är vackert i skogen!

Nu växer det på bra i skogen. Ganska varmt och i helgen kom det runt 20 mm regn här i Gusselby så nu växer det på bra. Det är fortfarande väldigt torrt så mera regn skulle förstås behövas men det här regnet som kom nyligen gjorde gott. Se vilka fina toppskott på tallarna. Den här årstiden är det fantastiskt vackert i skogen. Spindelnätet på första bilden till exempel. Visst är det fint! Det hittade jag förra veckan i skogen mellan ett par träd. Nästan osannolikt vilken ingenjörskonst att spinna det!

Och alla småplantor som kommer också!

Det här är resultat av vår sådd vi gjort under våren. Plantorna är väl kanske 4 veckor gamla och de växer framför allt nedåt nu. Förra våren tog vi upp några och mätte. När plantan var 5 cm hög så var roten 11 cm lång. Se de kommer upp en liten bit, sedan lägger de energin på att få ned roten långt ned i marken. Det är därför även mycket små plantor kan klara av en torka.

Idag hade vi hjälp av Klas. Han studerar på KTH i Stockholm, men terminen är klar och det passar bra att han hjälper oss i skogen. Vi kapade upp de sista (?) vindfällena.

Bland annat hade vi en riktigt stor gran som hade fallit. Vi gjorde sju bitar av den och den var runt 50 cm i diameter.

Klas och Bosse tittar på årsringarna