Röjning och tandont

Jag kom upp en dag sent till Bergslagen denna vecka och det beror på att jag har en tand som bråkar med mig. Det började lite smygande i mitten på förra veckan, sedan blev det värre och värre. På måndag eftermiddag fick jag en akuttid hos Folktandvården i Stockholm och tandläkaren trodde mitt onda berodde på en (gammal) spricka i en tand som antagligen börjat röra på sig. Det är i en tand där jag har en gammal lagning och tydligen så kan de här börja röra på sig med tiden.

Hon tog bort den gamla lagningen, slipade ned några toppar på tanden och lagade den provisoriskt. Tyvärr har det onda inte släppt än men det kunde ta några dagar tror jag hon sa. Det gör mest ont när jag äter något varmt eller dricker något kallt eller andas in kalluft så idag har jag mest hållit käften och röjt.

Röjningen idag är en G28, beskogad för sju år sedan med vår standardmetod, planterad gran och sådd tall mellan granarna. Men inga frötallar här, det var nog mest gran innan. Cirka tre hektar i en sluttning mot syd och öst. Bitvis är det tätt med löv och barrträd men längre österut i sluttningen är det mindre tall och mindre löv också konstigt nog.

Sluttningen möt öster

Men generellt så kommer både barret och lövet bra och det kommer att bli en fin skog, tror jag.

Det är tydliga färska spår efter älg också. Mycket färsk spillning och en hel del betning ser jag också när jag röjer. Ibland har den bara betat sidoskotten men tyvärr också toppskotten ibland. Vi ska tipsa jägarna var de kan hitta älgen. De har en kvar att skjuta.

Sedan finns det mycket fina grupper också, se nedan.

Jag hann inte klart idag, en dags arbete kanske är kvar. Kanske hinner klart i morgon efter vår poddinspelning, vi får se. Medans jag röjer så stämplar Bosse en gallring. Vi brukar dela upp oss ibland och jag gillar att röja. Och det finns en hel del röjning förstås.

Om jag ser groggy ut beror det på tandont…