Glad Påsk!

Jag önskar alla läsare en Glad Påsk!

Jag och min fru är uppe i nordvästra Dalarna och åker skidor. Vi är i Grövelsjön närmare bestämt och spåren är fortfarande mycket fina, de flesta i alla fall. Fast man märker att våren närmar sig, på eftermiddagarna är det lite lösare i spåren och det börjar droppa allt mer från taken. Men vi har hunnit åka en hel del skidor, det finns så mycket spår här så man kan åka nya vägar varje dag, vilket är kul förstås.

I Grövelsjön finns Sveriges sydligaste fjällstation och det sjuder av aktivitet i spåren och vid fjällstationen. Har ni inte varit här så rekommenderar jag ett besök. Vi har haft med oss matsäck på våra utflykter och njutit av de fina utsikterna som det bjuds på. Ett helt fantastiskt vackert landskap!

På en fikapaus fick vi fint besök, en lavskrika kom och gjorde oss sällskap.

Det blev några löppass också, det hör till när vi är här. En tur upp till gränsen till Norge är obligatoriskt. Vi brukar köra våra Norska intervaller i Norge, men den här gången fick vi inte komma över gränsen, det Norska hemvärnet mötte oss och förklarade vänligt men bestämt att gränsen är stängt för tillfället.

En helt annan sak, den 7:e april, kl 18:15 är min far och jag med på ett litet hörn i ett webinarium som handlar om robust och lönsam tallodling. Flera intressanta och kunniga deltagare är med, bland annat Oscar Nilsson som vi nyligen hade som gäst i podden. Läs mer och anmäl er här:

Framtidens resilienta skogar