Planteringen fortsätter

Det blev ju ett riktigt busväder i slutet på förra veckan så vi tempot i planteringen sjönk temporärt men nu är vi igång igen. Och suveränt planteringsväder, svag vind och runt 5-6 grader varmt, kanske lite varmare på eftermiddagen. Jag kom upp i förmiddags och bytte lite kläder på gården, sedan åkte jag upp till skogen där Bosse och Henrik redan var igång. Tidigare i helgen hade Bosse fått hjälp med utkörning av plantorna på ett par ställen längs hygget. Det är nog knappt 5000 plant som ska ut på denna trakt så 50 lådor, det blir ju lite grand att hantera.

Vi sätter alltså ca 700 granar/hektar, sedan kommer vi att så tall mellan dem. Vi har även planterat en del lärk, och det var den Sibiriska lärken vi har (Larix sibirica) samt planterat en del tall. Men vår plan är att plantera klart granen denna vecka och sedan när vi tycker vädret är lämpligt så drar vi igång med sådden. Tallfröna har kommit och ligger i kylen här.

Som tur är så har vi hjälp av Henrik, han är noggrann och snabb! Och Magnus, vår andra hjälpryttare, har redan planterat mycket men nu har han ett annat jobb men han kommer att plantera en kväll denna vecka så han hjälper också till.

Tanken var också att min systerson skulle vara med någon dag men han fick förhinder. Men jag har ringt in kavalleriet, så vi har ytterligare en resurs på väg in. Min gissning är att vi ska vara klara fredag lunch med hela planteringen och då är det totalt 11 500 plantor. Det ska vi väl ordna? Sedan är det bara 4,5 kg tallfrö som ska sås kvar men det tar vi sen.