Plantan i backen!

Vi planterar på och det går fint nu! Fortsatt suveränt planteringsväder och allmänt bra förutsättningar gjorde att vi kom långt idag. På vägen upp till hygget går vi förbi vinterns fina gallringar och vi kunde inte låta bli att stanna och njuta lite av den.

Precis när vi skulle börja plantera hörde vi en lastbil tuta ganska ordentligt ifrån vändplanen där vi ställt våra bilar. Det visade sig vara en bil som kom för att hämta det sista groten till flisning och vi hade ställt oss i vägen…

Vi flyttade bilarna lite snabbt så var vi igång igen. Skönt att få ut groten också. Istället för att ligga och gasa koldioxid på hygget så blir det nu värme till Lindesberg & Frövi istället. Känns ju bättre än att elda olja, om ni frågar mig.

Det var frost i natt och då ser man att det uppfrysning på sina ställen, så kallad pipkrake. Det är framförallt i rostjorden detta sker så undvik att plantera och framförallt undvik att så där. Att så i rostjord ger nästan alltid uppfrysning, se bild nedan.

Vid lunch kom förstärkningen i form av Niklas, Han hade kört långt men var snart igång och efter lite instruktioner från Bosse så gick han tillsammans med mig och Henrik.

När vi var klara för dagen och började dra oss hemåt träffade vi Magnus, som körde kvällsskiftet.

Magnus lyssnade på Takida när vi skiljdes åt. För övrigt är han helt normal. 🙂

Vi börjar bli ett stort gäng i skogen nu och i morgon får vi ytterligare en förstärkning så frågan är om vi hinner klart redan på torsdag? Vi får se.