Plantering klar!

Igår skrev jag att jag trodde vi skulle bli klara till fredag lunch men jag hade fel. Vi blev klara till torsdag lunch istället! Det gick med andra ord fantastiskt bra idag men då var vi ett bra team också med förstärkning av slåttermaskinen från Ekorrvägen, min systerson Klas. Så idag var vi jag, min far Bo, Henrik, Niklas och Klas och då gick det fort.

Trevligt att jobba när man är så många och man ser att det går snabbt framåt. Bra samtal hann vi också med men det blir sällan några riktigt långa och djupa diskussioner för plötsligt så kommer det ett: –Vilken rad går du? eller – Var sitter din senaste planta? eller kanske -Nu har jag slut på plantor, kan jag få några av någon?

Den som kan ta tid är att få ut alla plantor på hygget men där hade vi redan fått bra hjälp och Bosses beräkning på plantåtgång visade sig stämma väldigt bra.

Vi tog vår första kaffepaus på en höjd där vi sparat många fina riktigt gamla tallar. Det är en mäktig höjd med många fina gamla tallar som kommer att få stå kvar, vi planterar inte där.

Bosse och jag passade på att spela in delar av nästa podd också. Intervjun med Ulfstand Wennström, som forskar om sådd på Skogforsk är huvudnumret men vi pratar alltid lite innan och efter och det spelade vi in på kullen efter fikat. Avsnittet, som är nummer 78, handlar om sådd och Ulfstand lär oss många nya saker. Lyssna in när det släpps på fredag 30:e april.

I podden kommentarer vi det fina beståndet nedanför kullen, som består av sådd tall där vi precis börjat stamkvistning omgång två.

När vi hade en halvtimmes jobb kvar började det hagla men det stoppade inte oss förstås och så här glada blev vi när sista plantan satt i backen:

Nu återstår det ett litet område men det ska Magnus plantera lite senare.