Stamkvistning, nya glasögon och en rebus

Vi börjar med rebusen, så kan ni fundera medan ni läser resten av inlägget. Bilden ovan symboliserar en sport och en ledtråd är att man ska tänka lite på engelska.

Medan ni funderar kan jag berätta om mina nya glasögon, som är lite speciella. I samband när vi planterade i våras hade vi hjälp av min goda vän Niklas. Vi kom att prata om olika skogsjobb och jag nämnde att ett problem vid stamkvistning är att jag får ont i nacken efter en dag när man står med huvud vridet uppåt en stor del av tiden. Niklas, som är en friluftsmänniska och som bland annat klättrar i berg på fritiden, tipsade om ett par speciella glasögon som klättrare använder när de säkrar sin kompis.

De kallas säkringsglasögon och det är den person som står nedan för berget/klippan som har dem just för att inte behöva vrida nacken uppåt hela tiden när hen säkrar sin kompis som klättrar ovanför. Sätter man på sig glasögonen så ser man rakt upp fast man håller huvudet rakt fram. Riktigt smart uppfinning! Häromdagen hade jag vägarna förbi Decathlon och köpte mig ett par som jag provade idag.

Jag testade de först på morgonen men tyckte det blev lite bökigt att använda dem, kändes inte helt naturligt. Lite ovant och jag kunde inte ha några andra skyddsglasögon framför eller bakom dem som i sin tur gjorde att det kom in lite sågspån i ögonen ibland, trots att man inte tittar uppåt när man sågar. Så jag slutade använda dem efter ett tag, men beslöt att testa dem igen vid ett senare tillfälle. Kändes ändå skapligt ok att använda dem och skönt för nacken så jag var inte beredd att skriva av dem.

Sen fortsatte jag stamkvista det ganska täta beståndet och framemot eftermiddagen började jag, som jag alltid, bli väldigt stel i nacken.

Då tog jag fram glasögonen igen och då kändes det bättre. Jag använde dem hela tiden sista en och en halv timme på eftermiddagen och det var väldigt skönt för nacken. Fortfarande lite ovan men efter ett tag så började jag vänja mig vid det annorlunda perspektivet och jag sågade på bra. Hann med en hel del, 70 tallar stamkvistade jag och då åkte jag ändå från Stockholm i morse. Jag ska nog fortsätta ta fram dem på eftermiddagen när nacken börjar stelna till.

Testa dem ni också, de kostar inte så mycket. 279:- på Decathlon, men finns säkert att köpa på andra ställen också. De blev i och för sig lite dyrare för mig för jag missade att man skulle ha en P-skiva där jag parkerade och när jag kom ut efter kanske 10-15 minuter i affären hade jag en P-bot på 500:- Surt!

Rebusen då? En sport. Jo, Golf.
Tiger (det är en tigerkaka jag äter på) och Woods (jag sitter ju i skogen), alltså Tiger Woods och han spelar golf!