Elmia Wood -2022

Det är på Skogs Elmia det händer och äntligen är pandemin över och vi får åka till Vaggeryd och umgås med likasinnade!

Helnöjda med våra nya tröjor från SkogsAkutellt ”Skogsbonde of Sweden” och våra nya kepsar från Södra, gjorda av skogsråvara. Allt som kan skapa en ”snackis” är bra och så här kommer grabbarna på jobbet att få se mig framöver.

Skog berör. Skog är viktigt. Skog påverkar. Skog diskuteras och här, på Elmia Wood, är det extra tydligt!

Det här får bli ett övergripande inlägg och sen får det nog komma ett inlägg imorgon också när ben, fötter och huvudet har fått vila lite… erkänner att jag är trött men också väldigt nöjd med dagen!

En heldag med hela familjen och pappa, fast han tillhör ju familjen också och där råder absolut inga tvivel med tanke på likheten.
Vi har kollat och analyserat traktorer, flisagregat, röjsågar m.m. och pratat med en herrans massa underbara människor! Bara det att få en selfi med Backis!

I Södras monter fanns inte bara bästa kompisen Pernilla utan även Lands motorsågstestare Jocke, Tommy, Alfred och Magnus, alla från Åseda. Träffade även Otto, Anders, Axel, Per, Mattias, Anna m.m.

Sen hittade vi fler lokalbor och det var bröderna Erik och Per. Info om nya ekonomiska föreningen ”Specialträ” och test av röd fyrhjuling. Tjejen helnöjd, -äntligen en riktig monter!

Fredrik, med kollegor på Landshypoteket, visar att jag har valt helt rätt bank, även om Bernadette inte var på plats. Skratt och diskussioner i en härlig blandning.

Kul att träffa på Carin på LRF, en viktig förening, inte minst nu! Här pratade vi äganderätt och förståelsen kring familjeskogsbrukarnas obefintliga rättssäkerhet.

Ekagården visade sig ha aluminiumprofiler från ProfilGruppen i sitt sortiment! Kul!

Det fanns nästan inga granbarkborrar här när Anette startade SnifferDoggs och lärde upp sina hundar att leta efter dem. Nu är de fler och helt rätt i tiden!

Det gäller att vara stolt över sitt jobb och jag är stolt över de byggnader mitt gäng, på mitt civila jobb, tillsammans skapar. Bla har vi byggt Jönköpings finaste bilaffär åt familjeföretaget Atteviks med tillhörande garage och har ni vägarna förbi Jönköping är det bara att svänga in och njuta av både bilar och lokaler.

Snyggaste dörren -Terri från Älmhult!

Godaste popcornen -Nordea!

Mest rofyllda upplevelsen -Nordsvenska skogskörarna.

Häftigaste motorsågarna och traktorerna -SkogensVeteraner.

Och så fanns det en del plantor (gran, tall, lärk, asp, björk och kanske något annat…)

Förutom skogsbondetröjan innehöll min väska detta när jag kom hem.

Man kan säga att det fanns något för alla, även för Tjejen!

 

Skogliga hälsningar från Mörteleks Frälsegård -En skogsgård mitt i Småland