Vad är ”rätt sida ån” för en kviga?

En sak är säker! Vi har helt olika syn på vad som är ”Kvigornas sida” och vad som är ”hästarnas sida”. Och vi på två ben förstår inte vad det är som är så trevligt och gott på ”hästarnas sida”.

Förutom att det finns sällskap av 2 hästar, finns det ett sönderbränt berg, skog och ett väl nött bete.

Marie, ägarinnan, fick komma med hundarna och mota över kvigorna.

Alla djur på rätt sida och ett svalare väder, fick bli en perfekt dag för stängselsättning. Skönt att sätta stolpar där sten lyser med sin frånvaro. Det räcker nästan med ett spett. Det går att trycka ner stolpen utan att slå mer än det allra sista. Tänk om det alltid var så! Det är annat än på de ställen där taggtråden har varit så tätt spikad och hållit stolparna stående, trots att de har varit helt ovan jord/berg.

Dessa nyfikna godingar och följeslagare. Så länge jag var i hagen och sällskapade, funderade de inte ens på att byta sida. -Är du dum eller, kan ju råka missa något då ju! Hälsar kviga 637, med en räv bakom varje öra.

7 sura kvigor, fick tillslut efter ett litet rymningsförsök (kviga 637) acceptera läget och nu hoppas jag att de ska hålla sig på sin sida ån.

Skogliga hälsningar från Mörteleks Frälsegård -En skogsgård mitt i Småland