Familjens pudel planerar inför årets jaktsäsong

Rapporter på fällda björnar i norr kommer via snap och sociala medier, samtidigt här i Småland finns en sur hund som undrar varför matte har satt upp elstängsel, så man inte kan jaga rådjur…
Bild på första och enda bocken 2022.

Ikväll har det byggts skåp till tvättstugan och när det var dags att gå in var Tjejen pytts väck! Första tanken är -Var har jag stängt inne henne nu?

Efter ett antal öppna dörrar och visslande…
-Ja, jag är här, men snälla var lite tyst!

Det måste vara något riktigt spännande, så jag smyger mig närmare. Det är ju inga hästar i alla fall, för då hade det varit en helt annan hund.


Olika perspektiv…

-Kolla den rör sig! Åååå vad jag skulle vilja jaga, men hon den där som nu kom och skrämde maten har satt upp ett elstängsel.
-Kolla ett rådjur som springer! Vilken tur att jag har en hund som har respekt för elstängslet.

Asså man får ju skämmas! Tänk att matte kan så lite om jakt! Här har jag suttit och iakttagit och funderat ut strategier och så kommer hon och skrämmer iväg det. Hon lyckades inte ens få en bild på det. Suck!

För den som undrar, så har jag ingen hund. Jag har en pudel och hon är jätteduktig på att jaga både älg och rådjur och fungerar då som en stötande hund. Hon spårar gärna och är väldigt följsam.

Skogliga hälsningar från Mörteleks Frälsegård -En skogsgård mitt i Småland