Älgjaktspremiären 2022 är över

Vad vore en höst utan älgjakt? Ja det kan man undra…

Vad är det som gör att man gärna går ut och sätter sig i ett torn och ”bara är”, fryser eller går flera mil eller tycker det är mysigt att bli inrökt av en eld och äta bränd korv.

Pga torkan behövde vi i alla fall  inte riskera att bli våta.

Fredagkvällen avnjöts med en god och mustig köttgryta i goda vänners lag. Passen delades ut. Jaktregler lästes upp och skratten duggade tätt.

Lördag morgon var det trångt i hallen. En hund mitt i högen, livrädd för att bli glömd och plötsligt har hon hoppat och en kaffekopp dimper i klinkergolvet. Var inte riktigt läge att ta upp mobilen just då…. fast det hade blivit en bra kaosbild. Men alla kängor lyckades slutligen knytas och ut kom vi.

Sen börjar letandet efter spår.

Och så helt plötsligt står hon där.  Vacker och stor och undrar vad vi är för något. Vi misstänker att detta är en ko med dubbelkalv, som vi sett vid ett flertal gånger i området. Nu stod hon dessutom på grannens mark så vi stod och tittade en stund på varandra och sen gick vi vidare.

Jag hade även en hel familj som ljudlöst travade förbi mig på 50meters avstånd. Jag bara njöt istället för att försöka få en bild. Som säkert bara hade blivit på tjurens bak -Fast den var värd att titta på!

Energipåfyllning och avstämning inför nästa såt. Utdelning av nya pass, strategi och säkerställande av vindriktning och en och annan svart korv.

Och så lyckades det slutligen och givetvis var inte logen förberedd och städad. Men med hjälp av många jägare så löste vi det och till slut hade vi fått hem både ko och kalv.

Nu är kroppen energipåfylld och ben och fötter får vila inför nästnästa helg.

Skogliga hälsningar från Mörteleks Frälsegård -En skogsgård mitt i Småland