Strandskydd, men inget vatten

Det låter kanske som jag har en skruv lös, men jag har strandskydd utan att ha vatten.

Detta skulle efter en torr sommar som denna kunna handla om torka, men här handlar det faktiskt om strandskydd och inte om väder.

Förslag på nytt strandskydd röstades ner i juni och nu i Tidö avtalet finns strandskyddet inte ens omnämnt.
Nu kan man ju tycka att detta är en ickefråga. Vem vill bygga ett hus mitt i skogen? Men det här är mer en princip och jag har en möjlighet att belysa och väljer att ta den chansen.

När vi pratar strandskydd är det detta vi pratar om. Fast strandskydd är så mycket mer än medelstora småländska sjöar.

Så här ser det ut hemma hos mig.
Mitt i skogen finns det grävda skogsdiken. En del inte bredare än en fot och knappt en stövel höga. En del syns inte om du inte vet vad du ska leta efter. Diken som enbart har vatten vid snösmältning, men klassningen är vattendrag och 100m strandskydd gäller på båda sidor diket.

Så här ser det ut på kartan, men när ni tänker strandskydd tänker ni säkert detta:

Men så här ser det ut hemma ”på min gata i skogen” och nu är frågan om Kullgren kommer att lyfta skogen, strandskyddet och äganderätten. De delar som lyser med sin frånvaro och påverkar min och mina grannars vardag och framtid.

Skogliga hälsningar från Mörteleks Frälsegård -En skogsgård mitt i Småland