Regn men även åska och bränder

Idag har vissa fått mycket regn, men då även åska och bränder som ett brev på posten. Vi slapp åskan, men vi fick också bara en liten kort skur, som inte mer än blötte upp ytan och tog med lite pollen från taket. Den fyllde inte några vattentunnor eller fick någon långvarig verkan.

SMHI väderapp.


Åsknedslag via appen ”Blixtvakt” och då alla punkter har en koordinat kunde jag identifiera ett nedslag hos syster och det fick bli en liten promenad för att leta nedslag. 

Enkel terräng att gå i, men ingen bra markvegetation för att hindra en brand. Hittade inget nedslag, så det får bli en koll även imorgon. 

Fint men tragiskt att hitta en stressad gran som sätter kott redan vid 1,5meter.  Man skulle kunna säga att den där granen är påväg rakt in i den berömda väggen.

Dagens tredje och sista app, ”112 Alarm”, är den viktigaste och har ni inte redan tagit hem den, gör det direkt! Inte för att se pågående bränder utan för att enkelt kunna larma och dessutom göra det utan att behöva uppge adress och koordinater. 

Nu fortsätter vi dansa regndans och så får vi hoppas att det imorgon verkligen kommer regn som SMHI säger. 3mm lördag, 12,7mm söndag och 0,9mm måndag. Inte mycket, men mer än inget.


Skogliga hälsningar från Mörteleks Frälsegård -En skogsgård mitt i Småland.