Årets Semla -”Semla-Krutong”
Min filosofi är att:
-Vet du hur många semlor du har ätit (under säsongen), har du ätit för få!
I Åseda har vi alltid ätit Kinesens semlor och de har varit kända vidaomkring för sina speciella bullar. Nu äter vi Linas med lika stor iver och de är absolut lika goda! Och det bästa är att de även går att äta med varm mjölk!
Jag tillhör en riktig semmelfamilj. Nästan varje dag dyker det upp en Snap från kusin Mikael med en semla. Pappas största saknad på sjukhuset var en semla (eller två), men mamma smugglade in en Åsedasemla till honom (personalen hade godkänt). Moster Marianne kör driveinnen på Toftastrand och jag tar gärna en till lunch!
Suget efter en semla gjorde att vi beslutade att baka egna. Smör och rikligt med kardemumma -Vad kan gå fel? Nja man kan göra en tankevurpa och ta i dubbelt så mycket socker, vilket gjorde att jästen säkert föråt sig och dog…
- Men med ett fortsatt stort sug, gäller det att vara kreativa och vi valde att skapa en ny semla.
- Vi gjorde en Semla-Krutong.
- Kan helt klart rekommendera denna skapelse som även hottades upp med frysta bär från sommarens skörd och gick perfekt att äta med sked.
Axel har en vision om att blandar man det som är gott, då kan det inte bli annat än ännu godare.
- Recept på Frälsegårdens Semla-Krutong är:
- Grädde
- Vaniljkräm/mandelmassa
- Delad semelbulle (Behöver dock inte var döbakt)
- Blåbär och hallon.
Storm och snökaos, igen, vilket garanterat betyder ytterligare vindfälle, så idag behövs en semla, eller två!
Minst en semla om dagen gör magen glad!
Skogliga Semmelhälsningar från Mörteleks Frälsegård -En skogsgård mitt i Småland