Ett litet telefonsamtal

Ett telefonsamtal med en person angående en gemensam födelsedagspresent. Hon var iväg och handlade medan jag var hemma i ladugården. Med sig på köpcentret hade hon sina två barn och jag måste säga att det var riktigt underhållande sådär på avstånd. När det för en gångs skull inte var jag som ställde till kaos på allmän plats! Ungefär så här gick samtalet.

Hon (lätt stressad men på gott humör): Jag är på HM nu! Om vi skulle köpa ett par mysbyxor kanske? Joggingbyxor liksom, han har ju det ibland. Ett skönt plagg!

Jag (lite skeptisk): Ett par mysbyxor?! Det vill väl ingen ha? Nej, vi får hitta på något annat! Vad ser du?

Hon: Ööh, skjorta, hatt, keps, skyltdocka…NEJ, LÅT BLI DET DÄR! O herregud, Elin, ungarna försökte hälsa på skyltdockan och rev nästan ner den! SLUTA, SA JAG, KOM HIT!! Vet du jag tror inte vi hittar något här…. Vad ska vi ta?! STÅ STILL!!!

Barn1 (i bakgrunden, mycket artig): Godaaag docka!!

Barn 2 (glad eller arg, svårt att avgöra på telefon): Woaaaa!!

BRAK!!!

Jag (road och med begynnande hörselskada): Haha, river de hela butiken eller? Du blir nog inte Årets Mamma du heller verkar det som!?

Hon (uppgiven och uppjagad samtidigt): Nej du! Det har jag gett upp för länge sen! STOPP!!!

Barn 2 : Woaaaaa!

Jag: Men du! Strunta i det där med kläder, köp nån sprit i stället. Nån fin whiskey eller rom!

Hon: Ja! Det kan jag ju göra. Vänta, jag ska bara fånga in de här två… STANNA! STOPP!

Hon igen(väsande):Alltså Elin, nu är det verkligen Kod 1000 här!

Jag: Kod 1000? Vad betyder det?

Hon: ”Utrym området omedelbart”!

Jag (skrattande): Haha, okej..! Kan du inte muta dem?

Hon: Jo, jag ska försöka…

Hon (med en där fjäskande pedagogiska rösten som man tar till när man tror att barnen ska lyssna bara man försöker vara lugn och trygg):KOM HIT NU ÄR NI SNÄLLA! VI KAN ÖPPNA GODISPÅSEN! JA, DET GÖR VI, DET BLIR VÄL ROLIGT!? LYSSNA NU BARN! VI GÅR TILL SYSTEMET I STÄLLET!!

Barn 1 (jublande): Systemet!!!

Barn 2 (vild och galen, kanske arg?): Woaaaaaa!!!!!

Jag: Vad är det som händer? Brukar de inte vara ganska lugna de där två?

Hon: Lugna!? Vet du när de var lugna sist?! Jo, när de låg i magen!!!

Hon igen (bestämd): HÅLL MIG I HANDEN! DU KAN JU INTE LÄRA DIG FOLKVETT GENOM ATT BLI PÅKÖRD!

Barn 2 (låter verkligen jättearg nu): Woaaaaaa!!!

Barn 1(fortfarande jublande): Systemet!

Hon: Jag ringer upp sen….