Proteinkoncentrat och filé!

Vilken glädje när man trodde att man hade tinat grytbitar och det i stället visar sig vara en liten filé! Och när man dessutom har två brudar i köket som kryddar och steker och fixar så man bara behöver sätta sig till bords när man kommer in, då kan det inte bli så mycket bättre!

file

Tjurarna är nöjda med sin vanliga mat. De trivs bäst när saker följer de invanda rutinerna.

galax

Upp till ungefär nio månaders ålder får våra djur ett proteinkoncentrat två gånger om dagen. En liten giva som komplement till ensilagemixen som innehåller egenodlat vallfoder och spannmål. Och det är tydligen väldigt gott det här koncentratet för det smaskas och slickas tills exakt allt är slut!

Vi använder sedan flera år tillbaka Lantmännens foder och tycker att både koncentratet Galax och kalvfodret Idol fungerar bra för våra djur (Inte reklam, bara information, eftersom andra bönder som läser precis som jag automatiskt ställer sig frågan ”men vad är det för foder då?” när man skriver om…ja..foder.)

Hoppas alla har en fin lördagskväll! Här ska det jobbas lite till men sedan ska vi äta riktigt gott!

linnea