Marilyn, Madde och veckans citat

 

Ibland känner jag att jag skulle behöva ett riktigt bra mantra för att ta mig fram genom livet. Men det är ju så olika vilka ord man behöver. Ibland behöver man rycka upp sig och ibland lugna ner sig. Ibland vill man höra något snällt och en annan gång krävs det hårdhandskar och grovsalt.

Men jag tänkte att man kanske kan prova lite olika? Känna sig för och samla på flera mantran och citat som kan vara bra att ha.

Ikväll har jag tittat på bilder på Marilyn Monroe. Jag tycker hon ler så härligt och verkade så djärv och blondinkaxig och samtidigt så skör och klok. Och så tänker jag, att hon var väl inte så himla glad hon heller alla gånger, trots att hon ler så fantastiskt på bilderna.

Hon påminner så mycket om min kompis Madde… En vanlig liten skrapsårig tjej i ett högexplosivt, hett amasonskal.

madde
Det här är Madde! Se bara vad lika de är! Fullt ös med hår, ögon och leenden! Och den där utstrålningen!

Marilyn visste det och Madde vet det. Att ibland måste man ju bara le. Fast hjärtat blöder och orken är slut. Man ler för att peppa sig själv att se det positiva och allt bra man har.

Jag måste kolla lite med Madde om hon har något mantra men jag har i alla fall skrivit ut två bilder på Marilyn och ett av hennes citat. Det syns kanske inte så jättebra men det står ”So keep your head high, keep your chin up, and most importantly, keep smiling. Because life is a beautiful thing, and there’s so much to smile about”

 marilyn-monroe

Det här funkar ju såklart bäst om man är på någorlunda bra grundhumör. När man inte är alltför nedslagen. Eller jo, det hjälper faktiskt om man är rätt ledsen också. Då kan man gråta så tårarna forsar och läsa citatet hulkande och tänka att kom igen nu, försök le. Le bara! För livet är så otroligt vackert och du har så himla mycket att le åt! Och så ler man på ren trots genom tårarna och det funkar faktiskt bättre än man tror.

Jag skulle vilja äga en stor Marilyn Monroe-tavla. Eller en Madde-tavla kanske. Och den skulle gärna få vara i något tåligt material så jag kunde ha den i ladugården så jag kommer ihåg att le när jag jobbar! Lite ovant för Marilyn kanske, att hänga där, men jag tror hon skulle trivas rätt bra efter ett tag. Och Madde skulle definitivt platsa perfekt!