Veckans citat: Om något kan gå fel så gör det det, vid sämsta möjliga tillfälle

5 november, 2016

Jag hade tänkt mig ett helt annat citat eller visdomsord idag men nu blev det Edward Murphy som fick stå till tjänst. Murphys lag, ni vet. Eller lagen om alltings jävlighet, som den också brukar kallas.

Ett bra exempel på denna lag är att saker alltid händer när man har ont om tid, inte har rätt utrustning eller är ensam. Som med en brytbult på mixervagnen. Den går ALLTID av när jag är försenad eller ensam hemma! Det slår aldrig fel! Som idag. Danne och alla ungar utom Elias har åkt på brottningstävling över helgen och jag skulle försöka hinna med allting ute i god tid. Jag och sonen skulle äta chips och ha det trevligt alldeles själva och jag låg riktigt bra till med jobben.  Då bara… ”tick”… och så var bulten av och allt stod stilla!

mixervagn

Men nu ska jag verkligen inte klaga här. Jag har lagat det här flertalet gånger förr och det handlar faktiskt bara om att byta en liten, liten bult under vagnen. Och numer vet jag att man inte behöver koppla av kraftöverföringsaxeln och en massa skyddsplåtar också så det det tar nästan ingen tid alls. Fixat på några minuter bara! Men ändå! Varför just när man är själv och försöker hinna med? Aldrig annars!

under-vagnen
Här ligger jag, vore inte betonggolvet så kallt hade man kunnat ta en tupplur!
elin-under-vagnen
Måttligt road när saker jävlas när man bara vill gå in och äta något gott! (Har ingen aning om varför bilden blir så utdragen! Ser ju inte klokt ut!)

Jaha, och sen då!? Jo, sen kördes det fast med traktorer! Idag igen! Men det tar vi en annan dag!

Vi hann i alla fall med lite chips Elias och jag, och dessutom har jag fått en fin present! En hyfsad fredag innan den var över.

elin-och-elias

Nästa fastkörning!
Ge tillbaks min traktor!