Utbildning och flådda limpor

Jag har varit på utbildning. Fördjupat mina kunskaper i att läsa och tolka en årsredovisning. Kursledare var Lage Westman, tidigare medlemsansvarig på Lantmännen, och det var verkligen ett kärt återseende. Vi deltagare kom från olika föreningar inom de gröna näringarna och det var väldigt bra alltihop.

utbildning

På utbildning ska man ju försöka snappa upp så mycket kunskap det bara går så jag var inte den som var den när jag fick en före detta danslärare till bordet på kvällen. Tänk vad märkligt, va? Igen! Förra gången hade jag ju Dick som lärde mig lite bugg efter konferensen i Stockholm och han kommer att bli stolt över mig nu när jag har lärt mig så mycket! Himla roligt var det. Och tänk vad bra det kommer att gå när jag ska dansa med skitskrapan i lagårn nästa gång!

marknad
Julmarknad i Kovland. Mycket folk!

Väl hemma igen har jag bakat bröd och varit på julmarknad. Den sista limpan jag gräddade var inne i ungen lite för länge så den fick jag liksom flå innan jag kunde packa den i påsar i mindre bitar. Men skam den som ger sig. Varför slänga ett helt bröd när man kan skära bort det yttersta lagret bara? Jag har ju sommarjobbat på slakteri för sjutton! Flå en limpa är ju ingen match!

brod
Nyflådda bitar av lingonlimpa.

Nu ska jag försöka se lite på Martin Becks öden och äventyr på tv4 innan jag somnar. Risken för svår nackspärr till följd av somna-i-soffan-i-nån-konstig-ställning är något jag får räkna med. Men man måste ju leva lite farligt ibland också.

Jo, förresten, en sak till bara! Nu höll jag på att glömma något viktigt! Det var ju internationella mansdagen igår! Stort, stort grattis alla män!
Jag ska drömma enbart om karlar i natt om jag kan, bara för att fira er lite extra! Och för att det blir trevligt också. God natt!